Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site (Plus)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Premium)
  • En nog veel meer…
Ontdek de mogelijkheden
Lewis Hamilton

Hamilton geïrriteerd door Red Bull-trio: "Ik snap niet waarom coureurs dat doen"

Lewis Hamilton maakte een lastig weekend mee in Oostenrijk. Zijn collega coureurs maakten het hem zeker niet makkelijk, zo merkte hij op zaterdag tijdens de sprintrace. Hamilton is echter blij met het einde van het weekend, want tijdens de Grand Prix op zondag maakte hij veel terrein goed.

Start sprintrace Austria GP 2022
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © XPB Images

Voor Lewis Hamilton was het Formule 1-weekend in Oostenrijk er een met twee gezichten. Op vrijdag ging hij de mist in tijdens de kwalificatie en schreef zijn Mercedes zo goed als af. Op zaterdag moest hij daardoor de sprint vanaf de negende plek beginnen.

Aan het begin van de sprint ging het echter bijna opnieuw mis, toen hij in een sandwich terecht kwam. "Ik had wheelspin bij de start en werd toen aangevallen. Pierre stuurde mijn kant op, dus ik had geen kant om op te gaan. Ik heb geluk gehad en ben dankbaar dat ik de finish heb gehaald."

Vervolgens zat hij vast achter Mick Schumacher. Hij kon niets inbrengen tegen de Haas met DRS, vanwege de motoren. "De Ferrari-motor is gewoon té voor ons. Geen idee of het de drag is, of echt het vermogen, dat is lastig in te schatten. Het was niet de leukste race, maar volgens mij klopte er ook iets niet aan de auto."

Check hieronder nog eens de start van de sprintrace en oordeel zelf.

Kritiek op Gasly, Perez en Albon

Dat wil niet zeggen dat zijn teamleden geen goed werk hebben verricht, want zij waren vrijdagavond en zaterdagochtend met man en macht bezig om de Mercedes W13 weer op te bouwen. Dat is Hamilton niet vergeten. "Ik ben dankbaar dat ik het heb overleefd. Het team heeft het geweldig gedaan om de auto weer op te bouwen vrijdagavond en zaterdagochtend."

Tegelijkertijd heeft hij geen goed woordje over voor zijn collega's. "Ik had geen goede start en Pierre stuurde op me in op weg naar bocht een. Ik snap niet waarom coureurs dat doen als er zoveel ruimte is. Ik kon er niets aan doen. Hetzelfde gebeurde bovendien nog eens in bocht drie met een Red Bull en een Williams. Ik had schade, maar kon nog verder", zucht Hamilton over Sergio Perez en Alexander Albon.

Vervolgens keek hij ronden lang tegen de billen van Schumacher aan. "Daarna was het een kwestie van terrein goed maken, maar we waren langzamer op de rechte stukken dus moest ik wachten totdat de auto's voor me geen DRS meer hadden. Daarom duurde het lang om voorbij Mick te komen."

Zondag maakt veel goed

Op zondag vormden de Haas-coureurs echter geen probleem voor Hamilton. Nadat hij hen eenmaal voorbij was, ging het van een leien dakje. De top twee was toen echter wel al ver uit beeld verdwenen. Toch finishte hij netjes op P3. "Ik ben hier heel erg blij mee. Na een lastig weekend, met de crash en dat harde werk van mijn team, was het een geweldige prestatie van hen om de auto op te vouwen en daarom is dit echt een geweldig resultaat. Daar ben ik heel dankbaar voor."

"De Grand Prix verliep beter dan de sprint op zaterdag. We hadden een goede pace op verschillende momenten in de race, ook al reed ik een beetje in niemandsland. Het was een lastig weekend voor het team, maar ik ben dankbaar dat we de derde en vierde plek hebben gescoord. Dat is een mooi aantal punten en we hebben de auto weer verder verbeterd. Nu moeten we blijven gaan", aldus de vicekampioen.

Ook interessant:

Verstappen en Red Bull hebben een structureel probleem

De Oostenrijkse GP was een enerverende. Want hoe denken Tom Coronel, Ruud Dimmers en Joris Mosterdijk over de Ferrari-problemen? Of van het wangedrag van enkele 'supporters' naast de baan?

Forbidden

Weddenschappen Lewis Hamilton

Unibet
Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+. Unibet Unibet

Formule 1 GP Oostenrijk 2022 RN365 Nieuwsdossier

38 reacties

Viaplay

Unibet
x
Lewis De vurige Red Bull-wens die Hamilton niet hardop uit wil spreken