© Mercedes AMG F1

Nieuwsoverzicht

Hamilton: 'Gebrek aan karakter Circuit de Barcelona schuld van MotoGP'

04 mrt. 2018 12:30 Jan van der Burgt 0 reacties
Lewis Hamilton was na afloop van de eerste testweek niet te spreken over het 'nieuwe' karakter van het Circuit de Barcelona. De Engelsman wijst met een beschuldigende vinger richting de MotoGP, voor wie de nieuwe asfaltlaag een must was.

Hamilton spreekt van eeuwig durende strijd tussen F1 en MotoGP

De Formule 1-coureurs merkten in Barcelona op dat het circuit een veel strakkere asfaltlaag heeft gekregen. Waar Carlos Sainz bijvoorbeeld enthousiast wordt van snellere rondetijden daardoor, is Lewis Hamilton bepaald niet happy met de aanpassingen. Dat bericht Crash.net.

"Ik denk dat het weggegooid geld is", zo klinkt het resoluut uit de mond van Hamilton. "Er zijn geen enkele hobbels of kuilen meer, waardoor het karakter van het circuit vrijwel volledig is verdwenen."

Hamilton denkt dat aanpassingen zijn ingegeven door de wensen van de MotoGP: "Dit soort aanpassingen heeft vaak te maken met de tweewielers."

"Begrijp me niet verkeerd. Ik houd van die sport, maar we voeren een eeuwig durende strijd. Zij verwijten ons dat wij de circuits hobbelig maken, en wij nemen het hen kwalijk dat er voor hen overal enorme uitloopstroken worden neergelegd."

Hamilton geeft tevens aan dat door de nieuwe asfaltlaag het niet duidelijk is hoeveel beter de nieuwe Formule 1-auto's zijn: "Je moet je voortdurend afvragen of de tijdwinst hem in de baan zit, of in de auto."

Reacties

Er ging iets mis bij het ophalen van de reacties... Kom op een later moment terug om de reacties te lezen.

Je bericht kon niet worden geplaatst. Probeer het nogmaals of log opnieuw in

De voordelen van een account:

  • Reageren op artikelen

  • Toegang tot exclusieve content

  • Win mooie prijzen met quizen en spellen

  • Profiteer van exclusieve voordelen