Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
Formule 1 2020

'Hamilton gebruikt woorden over stoppen om riant salaris van Mercedes te krijgen'

In de persconferentie na afloop van de race op Imola liet Lewis Hamilton opvallend genoeg weten dat hij niet zeker weet of hij volgend jaar nog op de grid staat. Volgens de Italiaanse media gebruikte de zesvoudig wereldkampioen die woorden slechts om druk te zetten op Mercedes.

Hamilton portret
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © Mercedes

In het begin van het jaar meldde de Corriere dello Sport dat Lewis Hamilton Mercedes vroeg om een salaris van circa 60 miljoen euro per jaar. De nieuwe topman van Mercedes, Ola Kallenius vond dat bedrag echter te hoog en daardoor kwamen de partijen niet direct tot een akkoord. Volgens diezelfde Italiaanse krant heeft Hamilton echter nog altijd een salarisverhoging in zijn gedachten, waardoor de twee partijen nog altijd geen overeenstemming met elkaar hebben gevonden. Dit zet automatisch ook druk op de positie van Toto Wolff, die alleen verder lijkt te willen gaan bij Mercedes wanneer ook Hamilton in dienst blijft van de Duitse autofabrikant, aldus de Corriere.

Volgens de Italianen wil Kallenius op dit moment echter al helemaal niet meer denken aan een riant salaris voor zijn sterpiloot, aangezien het coronavirus Mercedes financieel pijn heeft gedaan. De Duitsers vroegen het personeel al om opofferingen in deze moeilijke tijden voor het bedrijf, waardoor het volgens de Mercedes-CEO niet mogelijk is om Hamilton tegemoet te komen. Een salarisverhoging in crisistijden, zal door het Mercedes-personeel waarschijnlijk niet goed ontvangen worden.

Ook de Gazzetta dello Sport laat weten dat Hamilton absoluut niet van plan is om zijn Formule 1-carriere te beëindigen. Zij koppen met grote letters dat de 93-voudig Grand Prix-winnaar nog altijd uitgaat van een megasalaris. De beroemde roze sportkrant concludeert echter ook dat Hamilton de salarisonderhandelingen slim uitspeelt. Er zijn namelijk geen andere opties meer voor Mercedes, aangezien Max Verstappen en Charles Leclerc voor langere tijd onder contract staan bij Red Bull en Ferrari. Dat maakt de positie van Hamilton des te sterker.

'De Brit blijft maar winnen en rijdt de records van Michael Schumacher uit de boeken. Hamilton is door zijn goede prestaties dan ook niet van plan om salaris in te leveren, ook al heeft de auto-industrie veel te lijden onder de huidige Covid19-crisis. Lewis krijgt op dit moment 45 miljoen euro per jaar bijgeschreven van Mercedes en dit bedrag hoopt hij ook de komende twee jaar nog minimaal te krijgen bijgestort. Voorlopig houdt Mercedes-president Kallenius zijn voet stijf en weigert hij om mee te gaan in een verhoging van het salaris van Hamilton.'

De Italiaanse kranten laten daarnaast weten dat de contractonderhandelingen van Hamilton ook invloed hebben op de positie van Wolff. Die zou voor ogen hebben om een rol als president bij het team aan te nemen en huidig technisch directeur James Allison zou in dat geval de nieuwe teambaas worden van de Duitsers. Wolff wacht voorlopig echter de contractonderhandelingen met Hamilton af en moet zich daarnaast beraden over een aanbod dat er op tafel zou liggen van sponsor Ineos. Zij zouden namelijk van plan zijn om aandelen van het succesvolle team te kopen, waardoor Wolff ook de mogelijkheid heeft om zijn 30% van het Mercedes F1-team aandelen te verkopen.

Top vijf best betaalde Formule 1-coureurs in 2020 (in miljoenen)

Pos. Coureur Salaris in EU
1. Lewis Hamilton 45
2. Sebastian Vettel 36
3. Max Verstappen 36
4. Daniel Ricciardo 25
5. Charles Leclerc 12

Praat mee!

Viaplay
x
Horner Red Bull-teambaas velt oordeel over Perez: "We verliezen opties"