Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Hamilton: "Geef Verstappen de juiste auto en hij is klaar voor de titel"

In de tweede helft van 2018 kwamen Max Verstappen en Lewis Hamilton elkaar steeds frequenter tegen op de baan. De Mercedes-coureur twijfelt er dan ook niet aan dat zijn jonge rivaal klaar is voor een titelgevecht.

De afgelopen seizoenen was Red Bull niet goed genoeg om een heel seizoen mee te draaien in de absolute top. Windtunnelproblemen in 2017 en een fout in de ontwikkeling in 2018, zorgden ervoor dat het team pas tegen het einde van het seizoen op regelmatige basis aanspraak maakte op de hoofdprijzen.

Tel bij de genoemde tekortkomingen het tekort aan pk's van de Renault-motor op en de Oostenrijkse renstal was nooit een titelkandidaat. Volgend jaar hoopt het Red Bull beter te presteren, door scherp uit de winter te kopen en vestigt het haar hoop op de Honda-motor. Lewis Hamilton ziet een titelgevecht met Max Verstappen wel zitten. "Max heeft vorig jaar een uitstekend seizoen gekend, was constant en wist ons heel vaak goed partij te bieden." "Als Red Bull hem een auto geeft waarmee hij nog dichter bij ons kan komen, dan zal hij zonder twijfel gaan strijden voor de titel." Mercedes domineerde de afgelopen vijf seizoenen de Formule 1: het veroverde vijf wereldtitels bij de coureurs en vijf bij de constructeurs. Hamilton pakte vier keer de titel en moest alleen in 2016 de hoofdprijs laten aan Nico Rosberg.

Viaplay
x
Data Verstappen worstelt ook in droge omstandigheden