Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Hamilton geeft definitief op: "Daar is geen twijfel meer over mogelijk"

Lewis Hamilton liet eerder al weten dat vrijwel alle hoop op de wereldtitel van 2022 was vervlogen, maar na een teleurstelling in Imola is het helemaal klaar.

De titelstrijd is dit jaar voorbij voor Lewis Hamilton. De Mercedes-coureur had er al geen vertrouwen meer in na een slechte seizoensstart en met een P13-finish in Imola is het nu helemaal voorbij. Na vier races staat de zevenvoudig wereldkampioen met 28 WK-punten zevende in het klassement, terwijl teamgenoot George Russell bijna twee keer zoveel punten heeft. De achterstand op kampioenschapsleider Leclerc bedraagt 58 punten. Na afloop van de GP van Emilia-Romagna kreeg Hamilton al excuses van teambaas Toto Wolff. "Het spijt me voor de bolide waarmee je vandaag moest rijden. Ik weet dat het niet te besturen is en we verdienen dit niet als resultaat. We zullen verbeteren vanaf hier, maar dit was een verschrikkelijke race. We komen hier bovenop. Hamilton reageerde: "Ja, geen zorgen Toto. Laten we keihard blijven werken."

Hamilton: 'Het was een weekend om te vergeten'

Vrijwel de hele race zat Hamilton vast achter Pierre Gasly. Mercedes liet weten dat hij vast zat in de 'DRS-trein', maar volgens de Brit had DRS weinig uitgemaakt voor het eindresultaat. "Ik weet het allemaal niet", zei hij na afloop van de race bij Sky Sports . "Ik denk niet dat het een verschil had gemaakt. Het is een weekend om te vergeten, dat is zeker." Toen Hamilton wederom gevraagd werd naar zijn titelkansen, was hij duidelijk. "Ik lig uit het kampioenschap, daar is geen twijfel meer over mogelijk. Ik blijf nog steeds net zo hard werken als ik kan. We proberen om het op een of andere manier weer voor elkaar te krijgen."

Viaplay
x
GP België Verstappen en Perez op de bon geslingerd na eerste vrije training