Welkom bij RacingNews365

Je bent ingelogd. Profiteer direct van alle voordelen van jouw account:

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.

Welkom bij RacingNews365

Word onderdeel van de grootste racefamilie van Nederland. Maak nu jouw gratis account aan!

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.
Meld je aan
Formule 1 2022

Hamilton trekt conclusie: "Mercedes heeft het beter gedaan dan Red Bull"

Lewis Hamilton kreeg de derde plaats in zijn schoot geworpen tijdens de Grand Prix van Bahrein toen hij beide Red Bulls in de slotfase uit zag vallen. Zonde voor hen, maar volgens de Brit betekent het dat Mercedes wat betreft betrouwbaarheid beter werk heeft verricht.

Perez Hamilton
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © Red Bull Contentpool

Lewis Hamilton leek aan het begin van de Grand Prix van Bahrein nog de top vier te kunnen volgen, maar al snel moest hij afhaken. Voordat de safety car op de baan kwam lag hij op ruim een halve minuut achterstand van leider Charles Leclerc en Red Bull-coureur Max Verstappen. Toch kreeg hij de derde plek in zijn schoot geworpen door een dubbele uitvalbeurt van het Red Bull-team.

Op die manier was het een sterk staaltje schadebeperking van de Brit, die erkent dat de uitvalbeurt van Verstappen aan het einde van het seizoen misschien de doorslag kan geven in de titelstrijd. "Dat kan zeker. Elk punt kan het verschil maken. Zelf heb ik in het verleden al wereldtitels verloren op een punt", vertelt hij na afloop aan onder meer RacingNews365.

Mercedes beter dan Red Bull

Hamilton beseft dat hij op zondag geen kans had in gevecht met Red Bull en Ferrari, waardoor zijn derde plek een geweldig resultaat is. "Op dit moment zijn we niet in gevecht met deze jongens, maar het is nu een kwestie van de schade beperken. Het is dan ook echt, echt een geweldig resultaat."

Het oordeel van de zevenvoudig kampioen is dat Mercedes haar zaakjes op zondag beter op orde had dan Red Bull. "Natuurlijk hadden we geluk, maar uiteindelijk hebben wij gewoon beter werk verricht, want we hebben een betere betrouwbaarheid. Dus eigenlijk is dat niet eens geluk. Het is hard werk van iedereen", looft hij zijn team.

"Het is echter een lang seizoen en het wordt een zware strijd, maar van die uitdaging houden we bij Mercedes. Echt, ik hou van een uitdaging en het is een voorrecht om te werken met een team dat zo hongerig is, dat gefocust is op een gezamenlijk doel. Er is geen beter gevoel dan wanneer alles samenkomt en je een resultaat als dit boekt."

Hamilton verwacht dat Red Bull terugslaat

Alhoewel Mercedes haar zaakjes volgens Hamilton dus beter op orde heeft, houdt hij nog steeds sterk rekening met Verstappen en Perez, die volgend weekend in Saoedi-Arabië er volgens hem al weer zullen staan.

"Het is nog heel vroeg. Betrouwbaarheid zal altijd een grote rol spelen, maar hun performance ziet er wel sterk uit. Wij hebben werk aan de winkel, want we kunnen op de baan niet het gevecht met Red Bull aangaan. Daar moeten we ons op focussen", zo sluit hij af.

Ook interessant:

Verstappen en Red Bull lopen nu al achter de feiten aan

Max Verstappen kende een dramatische seizoensstart, net als Red Bull. Hoe kon het zo fout gaan en wat kan het team nu doen? Viaplay-expert Tom Coronel, F1-kenner Ruud Dimmers en host Joris Mosterdijk bespreken het in de nieuwste RN365 Formule 1-podcast, die hieronder te beluisteren is.

Formule 1 GP Bahrein 2022 RN365 Nieuwsdossier

45 reacties

RN365 Special
Is deze wiskundige formule het geheim van Red Bull-topontwerper Adrian Newey?

Het is één van de meest besproken topics in de Formule 1 van dit seizoen: porpoising. Heeft Red Bull-topontwerper Adrian Newey de juiste formule gevonden om het probleem in kaart te brengen en daarnaar te handelen?

Lees meer
Viaplay
x
Formule 1-podcast Nog volop werk aan de winkel voor Verstappen en Red Bull