Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site (Plus)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Premium)
  • En nog veel meer…
Ontdek de mogelijkheden
Formule 1 Grand Prix Oostenrijk 2022

Hamilton geen grote fan van oranje fakkels: "Denk niet dat het goed is voor het milieu"

De start van de Grand Prix van Oostenrijk was voor vele Nederlandse fans een memorabel gezicht. Vrijwel de hele Red Bull Ring werd gehuld in een oranje rookwolk door de fakkels van alle Max Verstappen-fans. Lewis Hamilton had liever gezien dat de fakkels pas na de race zouden worden gebruikt, of juist helemaal niet.

Orange Army Austria
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © XPB

Waar de Nederlandse fans ook zijn, er is altijd genoeg oranje te zien. Tijdens de Grand Prix van Oostenrijk was er zelfs zó veel oranje, dat de Formule 1-coureurs tijdens de opwarmronde nog maar weinig van het circuit konden zien. De fakkels van de Nederlandse F1-fans zorgden namelijk voor een enorme rookwolk op de Red Bull Ring.

Na afloop van de race in Spielberg werd de top drie, bestaande uit Charles Leclerc, Max Verstappen en Lewis Hamilton, gevraagd naar de sfeeractie van de Nederlandse supporters. "Tijdens de formatieronde was het wel erg veel, maar het was niet allemaal té erg", zo trapt Leclerc af bij onder andere RacingNews365. "Je kon nog steeds wat zien, dus het was prima."

Hamilton vond het ook niet te erg, maar zag het misschien liever niet gebeuren. "Tijdens de formatieronde kon je de apex van bocht 7 niet meer zien. Aan het einde van de race zag je zelfs helemaal niets meer in bocht 6! Gelukkig was dit niet het geval tijdens de race, maar misschien hadden ze het wat meer kunnen bewaren voor het einde?"

Daarnaast ziet de zevenvoudig wereldkampioen nog een ander nadeel bij het gebruik van de honderden fakkels. "Ik kan me niet voorstellen dat ze heel goed zijn voor het milieu, dus ja..."

Verstappen: 'Dat is het enige wat ze niet moeten doen'

De Nederlandse fans ontsteken de oranje fakkels natuurlijk in het bijzonder voor één coureur, en dat is Verstappen. De Limburger vindt het helemaal prima dat er zoveel oranje rook boven het circuit hangt, maar benadrukt dat het niet te dichtbij moet komen. "Ik zag ergens een fakkel die op het circuit werd gegooid, of op het gras. Ik denk dat dat het enige is wat ze niet moeten doen", zo is Verstappen van mening.

Ook interessant:

Verstappen en Red Bull hebben een structureel probleem

De Oostenrijkse GP was een enerverende. Want hoe denken Tom Coronel, Ruud Dimmers en Joris Mosterdijk over de Ferrari-problemen? Of van het wangedrag van enkele 'supporters' naast de baan?

Het F1-seizoen is afgelopen, maar RacingNews365 gaat volle bak door. Op 13 december kan jij aanwezig zijn bij ons live event. Een toffe F1-avond met een live F1-podcast met Tom Coronel, Ruud Dimmers en host Joris Mosterdijk! Tevens ga jij gaat ook zelf racen in een simulator! Ben je een echte kenner? Dat mag je bewijzen in de pubquiz, met toffe prijzen!

Kortom, het ideale avondje uit!

Bestel snel jouw tickets op=op
Forbidden

Weddenschappen Max Verstappen

Unibet
Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+. Unibet Unibet

Formule 1 GP Oostenrijk 2022 RN365 Nieuwsdossier

107 reacties

Viaplay

Unibet
x
Nieuwe trainer Verstappen Bekende naam komt over van grote concurrent