Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Hamilton geniet met volle teugen van middenveld: "Duizend keer leuker dan op P1 starten"

Lewis Hamilton startte de Grand Prix van Italië vanaf P19, een positie waar we hem niet zo vaak zien, maar de Mercedes-coureur genoot er echter wel van.

Lewis Hamilton startte de Grand Prix van Italië vanaf de laatste rij op P19 na het incasseren van een gridstraf. De zevenvoudig wereldkampioen had een verbluffende race en haalde heel wat auto's in. De Brit kwam uiteindelijk als vijfde over de streep. RacingNews365 vroeg aan Hamilton wat leuker is: vooraan starten of achteraan starten en vechten met het middenveld. "Het is duizend keer leuker om met andere te strijden", begint Hamilton. "Toen ik begon, was mijn eerste kart een oude kart die helemaal krom en verbogen was. We moesten altijd achteraan starten met oude banden. Dat heb ik altijd leuk gevonden."

Hamilton geeft de voorkeur aan het strijden voor positie

Lewis Hamilton en Mercedes hadden in voorgaande jaren verschillende races waarin ze poleposition pakten en vervolgens heel gemakkelijk wegreden van de rest van het veld. Maar hoe het in Italië ging, om te strijden met het middenveld, dat vindt Hamilton een stuk leuker. "Die gevechten zijn veel leuker dan als eerste starten en wegrijden. Het is een andere uitdaging. Ik geef het zeker de voorkeur. Ik heb erg genoten van de gevechten met iedereen", vertelt Hamilton. "Als je wint, is dat iets heel anders. Ik hou van het idee om posities goed te maken, dus in de race voelde het alsof ik een ladder beklom. Progressie maken is een goed iets."

Viaplay
Pos. Coureur Punten
Pos. Team Punten
Volledige stand
x
Red Bull 'Gefrustreerde Ford-baas eist uitleg en oplossing voor onderzoek naar Horner'