Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Hamilton geniet van gevechten met Max Verstappen

Lewis Hamilton heeft veel respect voor Max Verstappen gekregen. Noemde hij de Nederlander voorheen nog 'this guy', tegenwoordig is de Brit in zijn uitspraken een stuk respectvoller.

In Maleisië en Japan waren Max Verstappen en Lewis Hamilton de smaakmakers van de race. Het tweetal knokte om de leiding in de race en finishte in beide races als de nummers één en twee. Lewis Hamilton vertoonde na afloop van beide races sportief gedrag door zijn jonge concurrent uitgebreid te feliciteren. Na afloop van de GP van Japan erkende Lewis dat hij verrast was door de snelheid van de Nederlander in die race. Als het aan Hamilton ligt vecht hij de komende tijd nog vaker met Verstappen. " In Japan hadden we geen echt gevecht op het circuit, maar iedereen weet hoe snel Max is. Hij presteert geweldig en constant. In Maleisië was hij te snel voor me en ik denk dat hij in Japan ook net wat sneller was. Ik was alleen in staat om zijn tijden te matchen."

Zoals wel vaker maakte Hamilton grapjes over de leeftijd van Verstappen. De pas 20-jarige Red Bull-coureur is prima opgewassen tegen zijn ervaren rivalen zoals Hamilton, Ricciardo en Vettel. " Op een bepaald punt dacht ik... Die kerel achter me is zoveel jonger dan dat ik ben! Ik moet even laten zien dat de oude garde nog beter is en hem verslaan." " Ik geniet ervan om tegen Max te rijden. Hij is een super jong talent en zal nog jarenlang in de Formule 1 rijden nadat ik ben gestopt. Tot die tijd ga ik ervoor proberen ervoor te zorgen dat hij niet te vaak de poles en zeges pakt."

Viaplay
x
Topontwerper 'Newey verlaat Red Bull Racing aan het einde van het seizoen'