Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Geschokte Hamilton incasseert volgende tik in Miami

Lewis Hamilton was verrast door zijn achterstand in de tweede vrije training, nota bene na het één-tweetje van Mercedes in de ochtendsessie.

Lewis Hamilton was teleurgesteld over de prestaties van de Mercedes W14 in de vrijdagtrainingen voor de Formule 1 Grand Prix van Miami. De zevenvoudig kampioen was in de eerste training achter teamgenoot George Russell op P2 geëindigd, waarmee hij hoopte op een solide prestatie van het team in Miami. Het team slaagde er echter niet in het tempo van Red Bull en Ferrari te evenaren in de kwalificatiesimulaties in VT2, waarbij Hamilton terugviel naar de zevende plaats en Russell zelfs naar P15. De Brit kende een momentje bij de chicane (bocht 14-15), maar er waren meer momenten waarop hij kampte met een gebrek aan grip. Na de tweede training toonde Hamilton zich teleurgesteld toen hem werd gevraagd wat hij had geleerd van de vrijdagtraining.

Schop onder de kont

"Het is hetzelfde als op elke vrijdag. We komen een seconde tekort", zo vertelde Hamilton aan de media. "Er zijn veel positieve punten, maar we zijn niet bijzonder snel en dat is een strijd op zich. We proberen gewoon veel verschillende dingen." "P1 zag er vrij goed uit, en om dan in de tweede vrije training ons echte tempo te zien... Het is een schop onder de kont." "Dit is soms een beetje moeilijk om te verwerken, maar het is okay, we blijven er gewoon aan werken en we komen vanavond samen en proberen te zien of we wat veranderingen aan de afstelling kunnen aanbrengen om de auto goed te krijgen." Hamilton ging verder met het beschrijven van de specifieke problemen in de middagsessie: "Ik denk dat het misschien met de hitte te maken had of misschien gewoon met de balans waar we het op dit moment mee moeten doen," voegde Hamilton eraan toe. "Ik blijf optimistisch, en ik blijf hopen dat we de auto morgen beter kunnen krijgen en misschien een paar stappen naar voren kunnen zetten. Het voelt alsof we, los van porpoising, met vrijwel dezelfde auto racen als vorig jaar en dat is het lastig."

Viaplay
x
Max Palmer: "Verstappen kon kampioenschap beslissen, maar zette zichzelf buitenspel"