Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Hamilton getroffen door verschillende problemen tijdens tweede testdag

Mercedes had tijdens de tweede dag te maken met twee problemen, waardoor Lewis Hamilton in de ochtend niet verder kwam dan een teleurstellend aantal van 40 ronden.

Voor Lewis Hamilton zal de tweede testdag in Barcelona er een zijn om te vergeten. Zijn drukke programma werd twee keer overhoop gehaald, zo vertelt Andrew Shovlin, Trackside Engineering Director van Mercedes na afloop van de donderdag op het Circuit de Barcelona-Catalunya. "We hebben een lastige ochtend achter de rug met Lewis", zucht hij. "Aan het begin van de dag hadden we wat problemen met het loggen van de data, waardoor onze start van de dag werd vertraagd", erkent Shovlin. Hamilton kwam inderdaad pas een uur na het begin van de testdag de baan op. Toen Hamilton vervolgens eindelijk lekker op weg was, moest hij zijn testochtend alweer staken. "Toen werden we getroffen door een probleem met een sensor, waardoor we geen verder performance werk konden verrichten. Toen zijn we maar eerder gestopt voor de lunch, zodat we het probleem op konden lossen. Lewis zagen we het laatste uur niet meer op de baan.

Balans niet lekker

Niet alleen waren er dus wat problemen die de auto lang stil deden staan, toen de auto eenmaal reed, waren er genoeg andere zorgen. "We worstelden met het vinden van de juiste balans", gaat Shovlin verder. "Dat kan aan de ene kant komen door de set-up items die we hebben geprobeerd en aan de andere kant door de hardere banden die we vandaag hebben getest. We hebben een paar performance runs kunnen doen voor we problemen kregen."

Russell had iets minder pech

Na de lunch wist Russell wat meer ronden, 60 in totaal, af te leggen. Toch zijn er nog genoeg hoofdpijndossiers waar Mercedes eens goed naar moet gaan kijken, oordeelt Shovlin. "George had een productievere testsessie in de middag en heeft wat goede set-up scans gedaan en een deel van ons bandentestprogramma afgewerkt." "We hebben nog steeds genoeg probleempjes waar we aan moeten werken als we kijken vanuit het performance oogpunt, maar we blijven elke run opnieuw weer leren en dat zal ons uiteindelijk alleen maar sneller maken." Veel werk aan de winkel dus voor de laatste dag op het Circuit de Barcelona-Catalunya. "We hebben op vrijdag een drukke dag voor de boeg, met veel set-up werk en ook gaan we voor het eerst kijken naar het zachtere rubber!"

Viaplay
x
Red Bull Marko verklaart verstrekkende gevolgen Perez-crash: "Dan zijn we gehandicapt"