Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
Lewis Hamilton

Hamilton haalt schouders op na dramatische kwalificatie: "Zijn gewoon niet snel genoeg"

Na een voor hem teleurstellende kwalificatie in Zandvoort - Lewis Hamilton schopte het niet tot Q3 - haalt de Mercedes-coureur zijn schouders op. Kan gebeuren. Zondag weer een kans.

Hamilton Zandvoort wet
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © XPBimages

Lewis Hamilton start de GP van Nederland op zondag, als er geen straffen voor andere coureurs volgen, vanaf een teleurstellende dertiende plaats. In de kwalificatie op Circuit Zandvoort kwam hij namelijk niet verder dan Q2.

In gesprek met Viaplay haalt hij zijn schouders op als hij gevraagd wordt naar de oorzaak van zijn vroege exit. "Shit happens", zo laat hij optekenen. "Ik ga zondag mijn best doen. Ik ben niet in de weg gereden in de kwalificatie. De auto was gewoon niet snel genoeg deze zaterdag. Ik kon niet sneller."

Op de Britse tv kwam hij bij Sky Sports met een ietwat andere uitleg, maar heeft hij nog wel goede hoop op vooruitgang op zondag. "Ik reed aan het einde van Q3 twee snelle ronden achter elkaar, waardoor de banden oververhitten. Daardoor kon ik in mijn laatste ronde geen verbetering vinden."

"Er zaten heel wat mensen in de weg, maar we waren over het algemeen gewoon te langzaam. Het moment met Tsunoda maakte niet het verschil. Hij zat wel in de weg, maar ik was gewoon te langzaam. De auto voelde niet heel goed aan. Het podium op zondag? Nee, daar ben ik te ver van verwijderd."

"Hopelijk kunnen we progressie boeken als de auto's zwaarder zijn tijdens de race. Zondag is weer een nieuwe dag, dus ik ga weer mijn best doen", aldus Hamilton.

Max Verstappen is de grote favoriet voor de overwinning in Miami. Hij heeft tot nu toe alle edities van deze Grand Prix gewonnen. Als de Nederlander zondag opnieuw wint, betaalt Unibet maar liefst 30 keer jouw inzet uit!

Voorwaarden van toepassing, alleen geldig voor nieuwe spelers van 24 jaar en ouder. Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+

Win 30 keer jouw inzet!

Praat mee!

Viaplay
x
Max Hezemans: "Newey wil met Hamilton Verstappen verslaan"