© Mercedes AMG F1

Nieuwsoverzicht

Hamilton: 'Halo maakt Formule 1 auto's lelijk'

24 nov. 2017 09:45 Wanda Bisschop 0 reacties
Volgens Lewis Hamilton is de Formule 1 race in Abu Dhabi de laatste race waarin de bolides nog enigszins normaal eruit zien. Met ingang van 2018 wordt namelijk de Halo geïntroduceerd en dat ziet de viervoudig wereldkampioen bepaald niet zitten.

Lewis Hamilton sceptisch over introductie Halo

Het Formule 1 raceweekend in Abu Dhabi begon zoals gebruikelijk met de verplichte persconferentie. In het eerste deel hiervan schoven Lewis Hamilton, Sebastian Vettel en Daniel Ricciardo aan voor hun praatje met de pers.

Natuurlijk werd er uitgebreid stil gestaan bij de GP van Abu Dhabi, maar ook werd er al vooruit gekeken naar het nieuwe seizoen. Een seizoen waarin de Halo verplicht wordt en daar is duidelijk niet iedereen van gecharmeerd.

Hamilton stelt zelfs dat de Formule 1 auto's er lelijker op worden.

"Dit is de laatste race waarin de auto's er nog goed uitzien. Wat betreft het uiterlijk gaat het vanaf volgend jaar wel behoorlijk bergafwaarts, de veiligheid daarentegen wordt iets verbeterd."

"Misschien wordt er wel een nieuw merk teenslippers gelanceerd door de komst van de Halo," aldus een lachende Hamilton.

Hamilton krijgt vervolgens bijval van zijn grootste rivaal Sebastian Vettel. Ook de Duitser vindt de Halo afbreuk doen aan de Formule 1 bolides maar denkt tevens dat het een kwestie van wennen is.

"Ik denk dat het iets waar we allemaal aan moeten wennen. Het is absoluut waar dat de auto's er zonder de Halo beter uit zien. Op dat gebied wordt er ongetwijfeld nog hard gewerkt zodat het uiteindelijk geen discussiepunt meer is."

Ook Daniel Ricciardo doet vervolgens een duit in het zakje en lijkt er minder moeite mee te hebben.

"Ik ga in ieder geval zorgen voor een opvallende helm tijdens de races. Volgend jaar zijn de helmen namelijk minder goed te zien. Ik denk eerlijk gezegd niet dat het zo dramatisch wordt als iedereen roept. Het loopt wel los."

Reacties

Er ging iets mis bij het ophalen van de reacties... Kom op een later moment terug om de reacties te lezen.

Je bericht kon niet worden geplaatst. Probeer het nogmaals of log opnieuw in

De voordelen van een account:

  • Reageren op artikelen

  • Toegang tot exclusieve content

  • Win mooie prijzen met quizen en spellen

  • Profiteer van exclusieve voordelen