Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Hamilton heeft verjaardagsboodschap voor Rossi: "Je inspireert me!"

Dat Valentino Rossi vandaag (zaterdag) zijn veertigste verjaardag viert, is niemand in de wereld van het motorracen ontgaan. De Italiaan heeft echter ook fans uit de wereld van vierwielers. Eén van hen is niemand minder dan regerend Formule 1-wereldkampioen Lewis Hamilton.

Rossi zal over vier weken in Qatar aan de start verschijnen van een nieuw MotoGP-seizoen en mag zich de eerste rijder sinds Colin Edwards (2014) noemen die dat in zijn veertigers doet. Hamilton, zes jaar jonger dan de Italiaanse publieksfavoriet, ziet Rossi als een bron van inspiratie.

"Valentino, van harte gefeliciteerd met je veertigste verjaardag", spreekt Hamilton via Sky Sports Italia . "Je bent nog altijd een grote bron van inspiratie voor me en ik vind de manier waarop jij de sport benadert werkelijk indrukwekkend om te zien. Je gaat op een fantastische manier om met de fans!" Hamilton belooft Rossi komend jaar te vergezellen op zijn ranch. De Italiaan heeft een heuse motorcrossbaan achter zijn huis, een baantje waar diverse MotoGP-rijders bij tijd en wijle racen. "Ik verzeker je dat ik dit jaar op visite zal komen. Maak je borst maar nat!", lacht de Brit. Rossi en Hamilton kwamen elkaar in recente jaren geregeld tegen: beide atleten worden namelijk gesponsord door een Amerikaans energiedrankje. Met medewerking van Aaron Deckers

Viaplay
x
Data Verstappen worstelt ook in droge omstandigheden