Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Hamilton hekelt voordeel Red Bull en wil regelwijziging zien: "Want dit is klote!"

Lewis Hamilton denkt dat Red Bull al lang en breed de volledige focus heeft liggen op de ontwikkeling van de wagen van 2024. Dat hoort niet te kunnen, vindt hij.

Terwijl Red Bull acht van de eerste acht races won, gooide Mercedes het roer helemaal om en kwam het met een grote update. Het team van Max Verstappen heeft echter slechts wat kleinere upgrades doorgevoerd en teambaas Christian Horner liet al doorschemeren dat het team de focus al langzaam maar zeker naar de RB20 aan het verleggen is. Volgens Lewis Hamilton is dat de enige reden dat Mercedes dichterbij aan het komen is op Red Bull. "De W14 gaat de goede kant op en aan het einde van het jaar kunnen we misschien Red Bull bijhalen, maar dat is waarschijnlijk omdat zij de focus al hebben verlegd naar de auto van volgend jaar", zo zucht hij voor de camera van Sky Sports .

Startdatum

Hamilton oppert daarom een idee. Hij wil een datum zien waarop een team pas mag beginnen met de ontwikkeling van de nieuwe wagen. "Red Bull ligt zover voor. Ze hoeven deze wagen niet eens meer te wijzigen, aangezien de voorsprong zo groot is." "De FIA moet naar mijn inziens kijken naar een datum waarop iedereen met de ontwikkeling voor volgend jaar mag beginnen. Bijvoorbeeld 1 augustus. Dan kan iedereen beginnen met de nieuwe auto, zodat niemand het jaar met een grote voorsprong mag beginnen, want dat is klote", aldus de zevenvoudig kampioen. "Dat zou logisch zijn", vervolgt hij. "Als je het seizoen met een slechte auto begint, dan kan je in principe gewoon zeggen dat je er niets meer aan doet en alle middelen en mankracht inzet voor de auto van volgend jaar, om zo een voordeel te hebben", redeneert Hamilton, die tot slot wordt gevraagd naar die periode waarin Mercedes zo domineerde. Hoe zat het toen? "Wij zijn destijds nooit zo vroeg begonnen met de ontwikkeling van de nieuwe auto als Red Bull nu."

Viaplay
x
Trucje Verstappen verklaart opzienbarend Red Bull-trucje