Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
Lewis Hamilton

Hamilton herschrijft geschiedenisboeken met uniek resultaat

Terwijl alle ogen tijdens de Grand Prix van Hongarije op Red Bull en McLaren gericht waren, gebeurde er bij Mercedes en Lewis Hamilton iets heel bijzonders. De zevenvoudig wereldkampioen heeft namelijk geschiedenis geschreven met zijn resultaat op de Hungaroring.

Hamilton race Hungary
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © XPBimages

Lewis Hamilton heeft, niet voor het eerst in zijn carrière, geschiedenis geschreven met een unieke prestatie. Hij heeft, met zijn derde plek op de Hungaroring, namelijk de magische mijlpaal van 200 podiumplekken in de Formule 1 behaald. Het is een duizelingwekkend aantal, waarmee hij zijn positie aan de top van de lijst van meeste podiumplekken verder verstevigt. 

Hamilton had er niet op gerekend in Hongarije nog op het podium te belanden, vooral niet toen Max Verstappen hem in de slotfase van de race ook nog aanviel in de strijd om de derde plek. Hij wist dat de Red Bull-coureur een stuk sneller was, maar had niet verwacht dat er een touché zou ontstaan tijdens de inhaalactie van de Nederlander. Dat opende voor Hamilton echter de deur om, zonder verdere dreiging, die derde plek binnen te slepen.

Hoe denkt Hamilton zelf eigenlijk over die mijlpaal? De zevenvoudig wereldkampioen legt het uit. "Dat getal doet me op zich niet zoveel, nee. Ik denk vooral aan die twee hier naast me (Lando Norris en Oscar Piastri, red.) en hoe jong zij nog zijn. Zij zaten nog in de luiers toen ik begon... Nee, alle gekheid op een stokje, als ik dat getal hoor moet ik vooral denken aan wat ik allemaal mee heb gemaakt en de mensen die me daarbij hebben geholpen."

"McLaren haalde me al binnen toen ik 13 jaar was, dus mijn liefde voor het team waar ik mijn eerste wereldtitel mee won, is er altijd al geweest. Het is echt fantastisch om te zien dat ze nu weer op deze manier terug kunnen komen na die hele lastige periode. Ik ben daar echt heel erg blij mee. Dit is gewoon mijn oude familie, dus ik ben echt heel dankbaar dat ik samen met hen op een podium mag staan."

Hamilton maakt dan ook van de gelegenheid gebruik om iedereen te bedanken die bij heeft gedragen aan zijn 200 podiums. "Uiteindelijk was het wel een hele lastige race en ik had echt nooit verwacht dat ik nog op 200 podiums in totaal uit zou komen, maar hoeveel races heb ik in totaal gereden? 340 of zoiets? Dus dat is niet eens zo'n slechte score, al had ik het echt niet voor elkaar kunnen krijgen zonder alle fantastische mensen waar ik mee gewerkt heb, zowel bij McLaren als Mercedes."

Ook interessant:

De Grand Prix van Hongarije zorgde voor flinke opschudding in de Formule 1. Een woedende Max Verstappen op de boordradio, twee McLaren-coureurs die vraagtekens hadden bij de teamorders en een touché tussen Verstappen en Lewis Hamilton. Joris Mosterdijk bespreekt alle gebeurtenissen met Ruud Dimmers en speciale gast Rudy van Buren in een gloednieuwe podcast van RacingNews365!

Bekijk je de podcast liever op YouTube? Klik dan hier.

We zijn genomineerd voor Website van het Jaar! Kunnen we op jouw steun rekenen om te winnen? Alvast hartelijk dank voor je stem!

Stem op RacingNews365

Praat mee!

Viaplay
x
Dreamteam? Verstappen kiest voor De Vries als teamgenoot