© Mercedes F1

Nieuwsoverzicht

Hamilton: 'Het kampioenschap leiden is een droomscenario'

08 aug. 2018 13:00 Wanda Bisschop 0 reacties
Lewis Hamilton had maar liefst vier races nodig om zijn eerste zege van dit Formule 1-seizoen te pakken maar bevindt zich inmiddels in de luxe positie dat hij 24 punten voorsprong heeft op aartsrivaal Sebastian Vettel. Een droomscenario volgens de regerend wereldkampioen die jaagt op zijn vijfde wereldtitel.

Hamilton: 'Mercedes moet hard blijven werken'

"Ik kon er alleen maar van dromen om in deze fase van het kampioenschap in deze positie te zitten. Vooral als je kijkt naar ons pure prestatie in vergelijking met Ferrari," aldus Hamilton.

"Meestal presteren we nog beter in de tweede seizoenshelft, dus we moeten er nu vooral voor zorgen dat we na de zomerstop nog sterker zijn dan in de laatste paar races voor de zomerstop."

Door zijn winst in zowel Duitsland als Hongarije heeft Hamilton nu een riante voorsprong opgebouwd van 24 punten maar toch vindt hij niet dat de titelstrijd een gelopen koers is.

"Absoluut niet. Nee, het is nog veel te vroeg en daarbij komt dat ook wij onze ups en downs hebben gehad. Soms sta je een paar punten voor en dan ineens sta je weer wat punten achter. Er kan nog van alles gebeuren maar het belangrijkste is dat we de druk erop blijven houden en dat we hard blijven werken."

Reacties

Er ging iets mis bij het ophalen van de reacties... Kom op een later moment terug om de reacties te lezen.

Je bericht kon niet worden geplaatst. Probeer het nogmaals of log opnieuw in

De voordelen van een account:

  • Reageren op artikelen

  • Toegang tot exclusieve content

  • Win mooie prijzen met quizen en spellen

  • Profiteer van exclusieve voordelen