Welkom bij RN365

Je bent ingelogd. Profiteer direct van alle voordelen van jouw account:

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.

Welkom bij RN365

Word onderdeel van de grootste racefamilie van Nederland. Maak nu jouw gratis account aan!

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.
Mercedes

Hamilton: "Ik hield in de winter een oogje in het zeil, zo benieuwd was ik naar de ontwikkelingen"

Zesvoudig wereldkampioen Lewis Hamilton kijkt reikhalzend uit naar het nieuwe seizoen, zo vertelt hij vandaag tijdens de presentatie van de nieuwe Mercedes W11. Valtteri Bottas is niet minder enthousiast.

Artikel
Naar nieuwsoverzicht © Mercedes

"Het is wel een voorrecht. Valtteri en ik zijn de enigen die met deze geweldige machine aan de slag mogen. Ik zie er echt naar uit om de benen weer te mogen strekken." De inmiddels 35-jarige Brit zegt afgelopen winter nauw contact te hebben gehouden met zijn engineers. "Ik wilde graag een oogje in het zeil houden, was benieuwd naar de ontwikkelingen op de fabriek. Ik kan niet wachten tot ik weer in de auto mag plaatsnemen!"

Valtteri Bottas kneep er wel enkele weken even helemaal tussen uit. "Pas enkele weken geleden kwam ik voor het eerst weer op de fabriek", erkent de Fin. "Maar na een paar vergaderingen met de engineers ben ik constant met hen in contact gebleven. Het is echt interessant meer en meer bij de ontwikkeling van de auto betrokken te raken en om tot in de finesse alles te weten over ons nieuwe strijdwapen. Ik zie er naar uit om in te stappen!"

Lewis Hamilton kan dit jaar zijn zevende wereldtitel behalen en zou daarmee het record aantal kampioenschappen van Michael Schumacher evenaren. Valtteri Bottas op zijn beurt hoopt dit seizoen een gooi naar het kampioenschap te kunnen doen, nadat eerdere pogingen vruchteloos bleven. Bottas eindigde vorig jaar op grote achterstand als tweede in het wereldkampioenschap.

0 reacties