Welkom bij RacingNews365

Je bent ingelogd. Profiteer direct van alle voordelen van jouw account:

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.

Welkom bij RacingNews365

Word onderdeel van de grootste racefamilie van Nederland. Maak nu jouw gratis account aan!

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.
Meld je aan
Lewis Hamilton

Hamilton hint op start helemaal achteraan het veld na 'nachtmerrie' in kwalificatie

Het heeft er alle schijn van dat Lewis Hamilton de Grand Prix van Saoedi-Arabië vanaf de achterkant van de grid zal aanvangen. De Brit wil eigenlijk niet de race rijden met de auto zoals deze afgesteld was tijdens de kwalificatie.

Hamilton Saudi
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © Mercedes

Een zestiende startplek voor Lewis Hamilton voor de Grand Prix van Saoedi-Arabië. Het is met afstand zijn slechtste kwalificatie in tijden. Hij wist het niet tot Q2 te schoppen, nadat hij wat aanpassingen had gemaakt aan de afstelling van zijn Mercedes W13 op weg naar de kwalificatie.

Na afloop is de Brit dan ook duidelijk in zijn oordeel. Het was een nachtmerrie van een kwalificatie. "Dit is niet waar we willen zijn, maar ik ben de verkeerde kant opgegaan met de set-up. De auto voelde niet goed aan in de kwalificatie", zucht de zevenvoudig kampioen.

"In de training ging het oke, maar plots was het heel lastig om te rijden. Veel lastiger dan ooit tevoren. Ik worstelde met de balans en de wagen was heel nerveus. We waren nergens. Het was een nachtmerrie."

Snellere Russell

George Russell strooide nog wat extra zout in de wonden van Hamilton door zich als zesde te kwalificeren en aan te tonen dat de Mercedes-bolide wel degelijk een stuk harder kon dan Hamilton liet zien. Lewis beseft dat dat geen goed beeld oplevert.

"Als de andere auto zo snel is, dan is het teleurstellend dat ik niet hetzelfde als mijn teamgenoot weet te leveren. Ik weet niet hoe verschillend onze set-ups waren, maar met mijn set-up was de auto onbestuurbaar. Het was een wonder dat ik niet in de muur stond met mijn auto!"

Hamilton kan op dit moment niets anders dan in de spiegel kijken, want hij heeft er zelf voor gekozen om de afstelling aan te passen. "Het was mijn beslissing. Ik weet niet of de veranderingen alles veroorzaakten, maar de auto was heel onstabiel. Ik weet niet hoe het op zondag zal zijn. We staan ver, ver achteraan."

Hamilton hint op pitlane start

Vooruitblikkend op de race heeft Hamilton er een hard hoofd in dat hij naar de punten kan rijden. Misschien dat hij zijn vijftiende startplek (hij schuift er een op omdat Schumacher ontbreekt) inruilt voor een start achteraan het veld in de pitlane.

"We zijn over het algemeen best langzaam op de rechte stukken, dus het wordt denk ik een lastige race. Misschien start ik wel vanuit de pitlane, want de achterkant van de wagen was onbestuurbaar tijdens de kwalificatie. Dat is het denk ik wel waard vanaf mijn positie", redeneert Lewis.

Al met al verwacht hij geen goede race, zo vertelt hij desgevraagd, alvorens hij nogmaals zijn idee voor een pitlanestart oppert. "Het wordt niet per se mijn zwaarste race ooit, maar waarschijnlijk gewoon een 'mwa' race, die niet geweldig wordt. Misschien start ik wel vanuit de pitstraat en verander ik mijn wagen opnieuw, zodat we zeker weten dat deze zich niet gedraagt zoals in de kwalificatie."

Ook interessant:

'Verstappen zal terugslaan', Mercedes ontkent motorproblemen

Wat gebeurde er allemaal in de Formule 1-wereld in de dagen voor de eerste vrije training van de GP van Saoedi-Arabië? Bekijk onderstaande video en je bent weer helemaal bij met het laatste nieuws!

Formule 1 GP Saoedi-Arabië 2022 RN365 Nieuwsdossier

55 reacties

RN365 Special
Is deze wiskundige formule het geheim van Red Bull-topontwerper Adrian Newey?

Het is één van de meest besproken topics in de Formule 1 van dit seizoen: porpoising. Heeft Red Bull-topontwerper Adrian Newey de juiste formule gevonden om het probleem in kaart te brengen en daarnaar te handelen?

Lees meer
Viaplay
x