Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site (Plus)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Premium)
  • En nog veel meer…
Ontdek de mogelijkheden

Hamilton hoopt dat Red Bull de regels heeft gevolgd: "Dan was de titelstrijd anders geweest"

Max Verstappen werd vorig jaar kampioen, maar Red Bull ligt nu naar verluidt onder een vergrootglas, omdat het te veel geld zou hebben uitgegeven. Lewis Hamilton hoopt dat het niet waar is, want anders was de uitkomst van de titelstrijd volgens hem anders geweest.

Lewis Hamilton wordt door het Britse Sky Sports natuurlijk gevraagd naar het vermeende financiële gesjoemel van Red Bull. In eerste instantie houdt de Brit de boot af, maar daarna wijst hij op de vele Red Bull-updates. "Ik weet er niet genoeg over", begint de zevenvoudig kampioen zijn verhaal. "Er worden natuurlijk wat dingen gefluisterd, maar echt veel kan ik er niet veel over zeggen." "Wat ik wel kan zeggen", vervolgt hij. "Is dat wij vorig jaar in Silverstone onze laatste upgrade van het seizoen hebben geïntroduceerd. Gelukkig was het een goede upgrade en konden we daar de strijd mee aangaan." "Daarna zagen we echter dat Red Bull bijna elk weekend of om het raceweekend met nieuwe updates kwam. Ze hebben minstens vier updates meer gehad dan wij!"

Hamilton: "Dat had de titelstrijd beïnvloed"

Mocht Red Bull inderdaad over de schreef zijn gegaan, dan heeft dat volgens Hamilton wel degelijk de uitslag van de titelstrijd in 2021 veranderd. Als Mercedes namelijk nog wat meer had uitgegeven, slechts een paar ton bijvoorbeeld, dan was Hamilton naar eigen zeggen kampioen geweest. "Als wij 300.000 dollar hadden uitgegeven aan bijvoorbeeld een nieuwe vloer of een aangepaste vleugel, dan had dat de uitkomst van het kampioenschap veranderd, want dan waren we beter geweest", luidt zijn conclusie. Hamilton vertrouwt erop dat de FIA zal ingrijpen. "Ik hoop daarom echt dat het niet het geval is, voor de sport. Ik geloof er heilig in dat Mohammed en de FIA het juiste doen met hetgeen dat ze ontdekken. Daar moeten we in vertrouwen."

Hamilton wil transparantie zien

Hamilton benadrukt dat er voorheen in de Formule 1 vaak dingen in achterkamertjes werden beslist en dingen onder het tapijt werden geschoven. Hij hoopt dat dat verleden tijd is. "Transparantie is altijd heel belangrijk, zeker voor alle fans die kijken en de wereld rondreizen, maar ook voor degenen die in de sport werken, alle duizenden mensen." "Verantwoordelijkheid, die moet er ook altijd zijn. We hebben de voorgaande jaren in de sport gezien dat er in de achtergrond dingen afgehandeld werden. Ik denk niet dat dat de manier is waarop we het vanaf nu gaan zien met Mohammed (Ben Sulayem, de nieuwe FIA-president, red.)." "Integriteit is voor hem heel belangrijk, net als voor het nieuwe F1-management. We hebben de juiste mensen op de juiste plek, denk ik, dus ik hoop dat men hier op de juiste manier mee om zal gaan", aldus Lewis.

Viaplay
x
LIVE F1 Wintertest 23 februari met Perez én Verstappen