Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Hamilton hoopt op meer geluk: "Hebben al het hele seizoen pech"

Mercedes maakte een kleine stap voorwaarts in Spanje, maar voor de Grand Prix van Monaco moeten George Russell en Lewis Hamilton genoegen nemen met respectievelijk P6 en P8 op de startgrid. Laatstgenoemde coureur hoopt op wat meer geluk.

Mercedes boekte in Barcelona wat progressie met een nieuw upgradepakket, maar dit pakket zorgde in Monaco niet voor een fantastisch resultaat. George Russell zal de race in Monte Carlo starten vanaf de zesde plaats, terwijl Lewis Hamilton zich kwalificeerde op P8. Net als een aantal andere F1-coureurs hoopt de Brit op regen. "Regen zou het iets makkelijker maken dan op de achtste plaats rijden in droog weer", zegt hij na de kwalificatie tegen onder andere RacingNews365 . Zonder een bui is het lastig om plekken te winnen op het krappe stratencircuit, al geeft Hamilton niet op. "We gaan het zien en ik ga het proberen, maar vorig jaar reed ik ook gewoon rond op de zevende plaats."

Hamilton hoopt op meer geluk

De zevenvoudig wereldkampioen hoopt op wat inhaalacties, maar weet ook dat het nietmakkelijk is in Monaco. "Ik hoop dus dat het weer een rol gaat spelen en wat mogelijkheden biedt. Misschien volgt men dan wat verschillende strategieën. Een keer wat geluk zou wel eens fijn zijn. We hebben al het hele seizoen pech. Op een gegeven moment moet het toch ophouden." Het kwalificatieresultaat kwam overigens niet als een verrassing voor Hamilton. "Ik verwachtte al wel dat we niet heel goed waren op langzame circuits, dat was in het vorige weekend ook zo. Niet zo zeer tijdens de race, maar vooral over één ronde."

Viaplay
x
Kalender F1 slaat terug op kritiek Verstappen: "Het is niet verplicht"