Welkom bij RacingNews365

Je bent ingelogd. Profiteer direct van alle voordelen van jouw account:

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.

Welkom bij RacingNews365

Word onderdeel van de grootste racefamilie van Nederland. Maak nu jouw gratis account aan!

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.
Meld je aan
Lewis Hamilton

Hamilton hoopt op meer geluk: "Hebben al het hele seizoen pech"

Mercedes maakte een kleine stap voorwaarts in Spanje, maar voor de Grand Prix van Monaco moeten George Russell en Lewis Hamilton genoegen nemen met respectievelijk P6 en P8 op de startgrid. Laatstgenoemde coureur hoopt op wat meer geluk.

Lewis Hamilton
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © RN365/Michael Potts

Mercedes boekte in Barcelona wat progressie met een nieuw upgradepakket, maar dit pakket zorgde in Monaco niet voor een fantastisch resultaat. George Russell zal de race in Monte Carlo starten vanaf de zesde plaats, terwijl Lewis Hamilton zich kwalificeerde op P8. Net als een aantal andere F1-coureurs hoopt de Brit op regen.

"Regen zou het iets makkelijker maken dan op de achtste plaats rijden in droog weer", zegt hij na de kwalificatie tegen onder andere RacingNews365. Zonder een bui is het lastig om plekken te winnen op het krappe stratencircuit, al geeft Hamilton niet op. "We gaan het zien en ik ga het proberen, maar vorig jaar reed ik ook gewoon rond op de zevende plaats."

Hamilton hoopt op meer geluk

De zevenvoudig wereldkampioen hoopt op wat inhaalacties, maar weet ook dat het nietmakkelijk is in Monaco. "Ik hoop dus dat het weer een rol gaat spelen en wat mogelijkheden biedt. Misschien volgt men dan wat verschillende strategieën. Een keer wat geluk zou wel eens fijn zijn. We hebben al het hele seizoen pech. Op een gegeven moment moet het toch ophouden."

Het kwalificatieresultaat kwam overigens niet als een verrassing voor Hamilton. "Ik verwachtte al wel dat we niet heel goed waren op langzame circuits, dat was in het vorige weekend ook zo. Niet zo zeer tijdens de race, maar vooral over één ronde."

Formule 1 GP Monaco 2022 RN365 Nieuwsdossier

17 reacties

RN365 Special
Waarom het stuiterende Mercedes eens heel goed in de Formule 1-spiegel moet kijken

Bij Mercedes zou men graag zien dat er iets wordt gedaan aan de stuiterproblemen in de Formule 1, maar zoals onze technisch F1-analist Paolo Filisetti redeneert en uitlegt, moet het team bij zichzelf ten rade gaan en er geen politiek spelletje van maken.

Lees meer
Viaplay
x
RN365-podcast Direct na de zomerstop weten we of Verstappen kampioen wordt