Welkom bij RacingNews365

Je bent ingelogd. Profiteer direct van alle voordelen van jouw account:

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.

Welkom bij RacingNews365

Word onderdeel van de grootste racefamilie van Nederland. Maak nu jouw gratis account aan!

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.
Meld je aan
Lewis Hamilton

Hamilton hoopt op vuurwerk in Brazilië nu Mercedes 'terug in de strijd is'

De motivatie van Lewis Hamilton heeft een flinke boost gekregen van de veelbelovende performance van de W13 tijdens het GP-weekend in Mexico.

Hamilton Mexico
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © Mercedes

Plots was het niet Ferrari, maar Mercedes dat Red Bull en Max Verstappen enigszins weerstand bood. George Russell en Lewis Hamilton kwalificeerden zich knap op P2 en P3, waarna ze op zondag een veelbelovende pace lieten zien.

Hamilton kijkt bemoedigend terug op het weekend waarin hij als tweede over de finish kwam. "Er zijn zo veel positieve dingen om uit dit weekend te halen", begint de zevenvoudig wereldkampioen tegenover de media, waaronder RacingNews365. "De auto voelde zeker als de meest competitieve en de beste van het hele jaar - en dat is echt te danken aan het geweldige werk van alle vrouwen en mannen in de fabriek. Ze gaven niet op."

"Dit is echt het bewijs van veerkracht en doorzettingsvermogen en ik ben zo blij om terug te zijn in die strijd", gaat Hamilton enthousiast verder. "We zagen in de vorige race (in Austin, red.) dat we bijna een kans hadden om te winnen. Ik weet niet hoe de auto zal zijn in de volgende races. Ik hoop dat er in Brazilië iets speciaals uit voortkomt", waarmee Hamilton ongetwijfeld doelt op een overwinning.

Ook interessant:

Verstappen moet Mercedes méér vrezen dan Ferrari op weg naar nóg meer records

Red Bull stond in Mexico in de spotlights. Vanwege de straf voor het overschrijden van de budgetcap, vanwege het boycotten van Sky Sports en vanwege het dominante optreden van Verstappen. Tom Coronel, Ruud Dimmers en Joris Mosterdijk bespreken alles in de nieuwe aflevering van de RN365 Formule 1-podcast.

Speel de Viaplay Pitstop Challenge en maak kans op een VIP kartavond met Tom Coronel.

Speel nu de pitstop game
Forbidden

Weddenschappen Lewis Hamilton

Unibet
Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+. Unibet Unibet

Formule 1 GP Mexico 2022 RN365 Nieuwsdossier

68 reacties

RN365 Special
Red Bull-kopstukken vreesden even het ergste voor Verstappens kampioensbolide

RacingNews365 zat na het F1-seizoen exclusief samen met twee Red Bull-kopstukken. Technisch directeur Pierre Wache en Chief Engineer Paul Monaghan. Zij praten uitgebreid over de RB18 waarmee Verstappen dit jaar vijftien races won. Voorafgaand aan het seizoen vreesden ze nog dat de auto misschien 'beschadigd' zou zijn door het kampioensgevecht in 2021. Dat en meer lees je in ons interview.

Lees meer
Viaplay
x
Interview met Verstappen Max baalt van zijn 'luie' F1-bolide: "Dat is toch wel zonde"