Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Hamilton hoopt vurig op Red Bull-stagnatie: "Misschien overkomt hen dat"

Mercedes wil de komende tijd met een hoop updates komen om zo uiteindelijk het vuur weer aan de schenen van Red Bull te leggen, maar Lewis Hamilton denkt dat het wel even kan duren voordat het gat is gedicht.

Lewis Hamilton moet met zijn team Mercedes in de achtervolging op Red Bull. Toto Wolff kondigde aan dat er de komende races steeds wat updates komen voor de W14, waarmee ze uiteindelijk de jacht op Red Bull in willen zetten. De zevenvoudig kampioen hoopt vurig dat het gat naar Max Verstappen en Sergio Perez inderdaad snel verkleind kan worden, maar tegelijkertijd heeft hij er ook een beetje een hard hoofd in. Toch duimt hij ervoor dat de progressie van Red Bull stagneert. "Ik snap dat het wel lang kan duren voordat we Red Bull bij hebben gehaald. Als je naar hen kijkt, dan zullen ze waarschijnlijk alleen maar verdere stappen blijven zetten." "Sommige auto's worden op een gegeven moment echter niet heel veel beter meer en bereiken een plateau qua performance. Misschien overkomt dat hen ook. Ze hebben echter een goed team, dus ik ben er zeker van dat ze downforce zullen blijven vinden."

Lang verhaal

Als Mercedes het flikt om het gat te dichten, dan zal dit nog wel even duren, vermoedt hij. "Mogelijk kost het ons nog de rest van het jaar om dat gat te dichten" aldus de Brit, die wel hoop blijft houden. "Een deel van me is hoopvol, hoopvol dat we de juiste oplossing vinden en het gat aanzienlijk kleiner kunnen maken. We hebben in het verleden aangetoond dat we onze auto snel kunnen ontwikkelen en ik hoop dat dat ook nu het geval is. We gaan vol gas in de juiste richting", zo sluit hij af.

Viaplay
x
Oud-teambaas Steiner: "50/50 kans dat deze coureur nieuwe Verstappen wordt"