Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
Lewis Hamilton

Hamilton hoopte op poleposition Alonso voor GP Monaco

Lewis Hamilton is onder de indruk van de prestaties van Aston Martin. In Monaco, waar Hamilton in de kwalificatie naar P6 reed, had hij het zijn generatiegenoot Fernando Alonso gegund om poleposition te pakken. Die werd echter op het nippertje afgetroefd door Max Verstappen.

Alonso Monaco Q
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © XPBimages

Door een gridstraf voor Charles Leclerc mag Lewis Hamilton zondag starten vanaf P5 in de Grand Prix van Monaco. De zevenvoudig wereldkampioen reed zijn eerste dagen in de vernieuwde Mercedes en was tevreden. Of het goede gevoel hem ook aan een podiumplek gaat helpen, dat is afwachten, zo geeft hij aan. "Ik pak alles wat we pakken kunnen. We zullen ook op anderen moeten vertrouwen momenteel. Dus als Checo in de muur rijdt, dan zeg je 'dank je wel'", vertelt Hamilton aan de media waaronder RacingNews365.

Naast Verstappen en Alonso (P2), ziet Hamilton ook Ocon (P3) en Sainz (P4) voor zich op de startgrid. Vooral de prestatie van Ocon in zijn Alpine verraste hem. "Ocon kwam uit het niets, Hij reed een geweldige ronde. Ik was echt hoopvol dat Fernando aan het einde poleposition zou pakken. Ik zag het en ik had zoiets van 'Oh, dit kan geweldig zijn voor hem. Maar die Red Bull was gewoon te snel."

Dat Aston Martin meer en meer de strijd kan aangaan met Red Bull, ziet Hamilton als een hele mooie stap. "Aston Martin is nu bijna op gelijke hoogte met Red Bull. Het is gewoon fenomenaal werk, dus ik ben echt blij voor Aston. Hopelijk zitten we er zelf snel bij."

Abonneer je op ons YouTube-kanaal en mis niets van de Formule 1.

Abonneer je op ons YouTube-kanaal.

Formule 1 GP Monaco 2023 RN365 Nieuwsdossier

Praat mee!

Viaplay
x
Breaking Hulkenberg eerste aanwinst voor F1-project Audi