Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Hamilton: "Ik ga niet vijf jaar door om Schumachers records te verbreken"

Lewis Hamilton staat nog tot en met 2020 onder contract bij Mercedes. In theorie zou de Brit met twee wereldtitels op rij op gelijke hoogte komen van F1-legende Michael Schumacher. Een doel is dat allerminst en doorgaan tot de records verbroken zijn, zit niet in zijn planning.

Dat de vijfvoudig wereldkampioen nog altijd zeer gemotiveerd is blijkt wel uit zijn fysieke gesteldheid. De Brit arriveerde eerder deze week een stuk gespierder op het circuit van Barcelona.

Ondanks dat de media Hamilton veelvuldig linken aan het doel om de records van Michael Schumacher te verbreken, is dat voor de Mercedes-coureur geen doel op zich. "Ik ben absoluut niet bezig om de grootste aller tijden te worden. Ik denk dat als ik de records van Schumacher zou willen verbreken, ik op zijn minst nog vijf seizoenen door zal moeten gaan. Dat is op dit moment absoluut niet mijn doel." "Ik hoop eerst de beste coureur van mijn eigen generatie te worden. Vanuit daar kan ik wellicht nog doorgroeien om de beste ooit te worden, maar op dit moment is dat absoluut niet aan de orde, al maakt het me natuurlijk wel heel trots dat mensen mij in het rijtje van de grootste coureurs ooit plaatsen." Met medewerking van Aaron Deckers.

Viaplay
x
Max Palmer: "Verstappen kon kampioenschap beslissen, maar zette zichzelf buitenspel"