Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Hamilton: 'Ik ging te wijd omdat er iets afbrak'

Lewis Hamilton moest als eerste de strijd staken in de kwalificatie voor de Grand Prix van Duitsland. Hij stuiterde over de kerbstones, waarna hij gevraagd werd de auto met een hydraulisch lek stil te zetten.

Nadat zijn auto begon te bokken, had Hamilton nog even het idee de auto terug te rijden naar pits, maar het team stak daar een stokje voor: "Het team vroeg me de auto stil te zetten", aldus Hamilton in gesprek met Sky Sports F1. Hamilton denkt overigens dat het momentje in de eerste bocht niet zijn schuld is: "Je neemt die kerbstones in de eerste bocht elke ronde op dezelfde wijze, dus ik vermoed dat er iets afbrak waardoor ik dit keer veel te wijd uitkwam in die eerste bocht." Alsnog wilde Hamilton van geen opgeven weten: "Ik wilde eigenlijk de auto terugduwen naar de pits, maar dat bleek een onmogelijke opgave. Het ligt in mijn aard om nooit op te geven, maar ik moest de auto door de marshalls achter de vangrails laten duwen. Daar zag ik dat er wat olie uit de auto lekte."

Even later gaf Lewis Hamilton in gesprek Ziggo Sport te kennen al over de grootste teleurstelling heen te zijn gestapt: "Ik heb deze kwalificatie alweer achter me gelaten en heb de focus naar morgen verlegd. We moeten dan opnieuw ons best doen en er het beste van hopen, maar een inhaalrace à la 2014 zal met de auto's van nu een stuk moeilijker worden. We zien wel hoe hoog ik kan komen."

Viaplay
x
Sponsor 'Ferrari kaapt grote sponsor Mercedes en evenaart megadeal Red Bull'