© Mercedes F1

Nieuwsoverzicht

Hamilton: 'Ik hoef Schumacher niet in 2020 al te evenaren'

24 jul. 2018 07:01 Jan van der Burgt 0 reacties
Met zijn nieuwe contract dat hem tot en met 2020 aan Mercedes bindt, blijft Lewis Hamilton lang genoeg in de Formule 1 om het aantal WK-titels van Michael Schumacher te kunnen evenaren. Hoewel dat het doel is, hangt hij daar geen deadline aan.

Hamilton jaagt op zeven wereldtitels in de Formule 1

Het record van zeven wereldtitels van Michael Schumacher speelde niet in het hoofd van Hamilton mee toen hij zijn handtekening zette onder een nieuw Mercedes-contract. Ja, hij wil graag de records van Schumacher evenaren, maar hij stelt zichzelf daarvoor geen deadline:

"Natuurlijk droom ik ervan op gelijke hoogte te komen met Michael Schumacher, maar het zou nergens op slaan om te denken dat ik zomaar even drie wereldtitels op rij pak", aldus Hamilton in gesprek met het Britse Sky Sports F1.

"Daarvoor moet alles perfect verlopen, wat doorgaans nooit het geval is. Ik heb dan ook niet voor een contractverlenging van twee jaar gekozen om daarna klaar te zijn. Het record van Schumacher is het doel, maar dat wil ik stap voor stap bereiken. Het is voor mij op dit moment ondenkbaar dat dit in 2020 al lukt."

Reacties

Er ging iets mis bij het ophalen van de reacties... Kom op een later moment terug om de reacties te lezen.

Je bericht kon niet worden geplaatst. Probeer het nogmaals of log opnieuw in

De voordelen van een account:

  • Reageren op artikelen

  • Toegang tot exclusieve content

  • Win mooie prijzen met quizen en spellen

  • Profiteer van exclusieve voordelen