Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Hamilton: "Ik hoop dat Valtteri zo met me doorgaat"

Lewis Hamilton is gelukkig met Valtteri Bottas als teamgenoot. De Mercedes-coureur zegt nooit eerder zo prettige samenwerking met de rijder uit de andere kant van de pitbox te hebben meegemaakt.

"Ik vind het leuk voor Valtteri dat 'ie dit jaar ook bij het team zit, het duurt lang voordat je geaard bent binnen een team maar hij heeft al een mooie groei doorgemaakt de laatste jaren", aldus Hamilton in Barcelona tegen onder meer RacingNews365 .

"Valtteri houdt het team mooi stabiel met positieve energie. We hebben een goede werkrelatie met elkaar en praten over allerlei zaken die de auto aangaan. Dat heb ik in het verleden nooit echt meegemaakt, dus ik hoop dat dat zo doorgaat." Bottas wist in zijn eerste jaar met Mercedes in 2017 drie races te winnen. In 2018 stond de Fin echter geen enkele keer op de bovenste tree van het erepodium. Hamilton: "Ik heb doorgaans geen verwachtingen van dingen, maar ik stel me voor dat Valtteri dit jaar meer gaat pushen. Ik zie nu nog geen verschil in zijn houding, maar dat merken we tijdens het seizoen wel." De vergelijking met Hamiltons vorige teamgenoot en rivaal, Nico Rosberg, doorstaat de Fin in elk geval met glans in de woorden van de Brit: "Elke teamgenoot is anders, heeft andere kwaliteiten, een andere benadering en andere waarden. Valtteri is in elk geval de meeste allround en nederige coureur waarmee ik ooit gewerkt heb - daarom hebben we zo'n goede sfeer in het team. Het is gemakkelijk werken met Finnen."

Viaplay
x
LIVE Reacties na verrassende eerste vrije training GP China