Welkom bij RN365

Je bent ingelogd. Profiteer direct van alle voordelen van jouw account:

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.

Welkom bij RN365

Word onderdeel van de grootste racefamilie van Nederland. Maak nu jouw gratis account aan!

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.
Lewis Hamilton

Hamilton: "Ik moet hard werken voor F1-succes, net als Schumacher en Senna"

Doordat Lewis Hamilton veel van zijn leven deelt op de social media, lijkt het erop dat de Brit er weinig voor hoeft te doen om succesvol te zijn in de Formule 1. De vijfvoudig wereldkampioen laat tegenover de Gazzetta dello Sport echter weten dat zijn prestaties absoluut niet komen aangewaaid.

Artikel
Naar nieuwsoverzicht © Mercedes

Het zijn vaak coureurs als Michael Schumacher en Ayrton Senna die geroemd worden voor hun werklust, iets wat maar zelden gezegd wordt over vijfvoudig wereldkampioen Hamilton: "Talent is absoluut niet genoeg in de huidige Formule 1-wereld, alleen daarmee kom je er absoluut niet", begint Hamilton zijn verhaal tegenover de Gazzetta dello Sport. "Ik moet keihard werken voor succes, net als bijvoorbeeld Michael Schumacher en Ayrton Senna."

"Het is zo dat mensen me bijvoorbeeld op de paddock een rondje zien lopen of me ergens zien chillen tijdens een weekend. Men moet echter begrijpen dat ik dan vaak slechts een kleine pauze aan het nemen ben tijdens een meeting. Ik zit ieder raceweekend namelijk uren met mijn engineers om de wagen te verbeteren en de data te bestuderen. Ik heb na een half uur echter even een moment nodig om mijn concentratie te hervinden. Iedereen binnen het team weet echter hoe hard ik ervoor werk en dat het succes me niet komt aanwaaien."

Als voorbeeld van zijn werkmentaliteit geeft de wereldkampioen de testdagen voor aanvang van het seizoen, die liepen voor het Mercedes-team niet volgens plan: "Na afloop van de eerste testdag dit seizoen wisten we al dat we nog veel werk moesten verzetten. Ik heb direct veel dingen aangegeven die we moesten veranderen en daardoor hebben we met zijn allen snel stappen vooruit kunnen zetten, waardoor we in Australië al goed voor de dag kwamen."

Die testdagen kunnen Hamilton overigens opvallend genoeg gestolen worden. "Ik weet dat er mensen zijn die hun arm zouden geven om ooit in een Formule 1-wagen te mogen rijden, maar desondanks zeg ik eerlijk dat ik een hekel heb aan testdagen. Na zo’n twintig ronden begin je jezelf te vervelen en daarnaast word ik als coureur zijnde ook niet beter van die dagen. Ik amuseer me alleen tijdens Grand Prix-weekenden wanneer er competitie is. Voor mij is het dan ook onbegrijpelijk dat er coureurs zijn die genieten van testwerk."

25 reacties