© Mercedes

Nieuwsoverzicht

Hamilton: "Ik wil jonge gasten zoals Verstappen in elk opzicht verslaan"

06 dec. 2018 15:00 Jan van der Burgt 6 reacties
De Formule 1 verjongt. Wereldkampioen Lewis Hamilton is met slechts 33 lentes de op twee na oudste Formule 1-coureur, terwijl vanuit de juniorcategorieën jong talent steeds vroeger de stap naar de Formule 1 maakt. Het zorgt voor hoofdbrekens bij Hamilton.

Lewis Hamilton is op dit moment, en eigenlijk al jarenlang, de 'man to beat' in de Formule 1. Om dat zo te houden kijkt de Brit voortdurend over zijn schouder. Een heel peloton jonge coureurs staat klaar om vroeg of laat op zijn troon plaats te nemen.

"Hoe zorg ik ervoor dat ik mee blijf tellen in de Formule 1? Hoe zorg ik ervoor dat ik fitter ben en blijf dan die jonge gasten? Hoe zorg ik ervoor dat ik meer gefocust en ijverig blijf dan de nieuwe garde?", zo vraagt de vijfvoudig wereldkampioen zich hardop af bij een sponsorevenement van Hewlett-Packard.

"Het is mijn ultieme doel om die jonge gasten op al die gebieden af te troeven. Ik ben de op twee na oudste coureur van het veld, wat krankzinnig is, want ik ben nog maar 33. Ik neem het echter op tegen jongens die net hun tienerjaren zijn ontgroeid."

Als Lewis Hamilton twee van die aanstormende jonge talenten moet noemen, komt hij natuurlijk uit bij Max Verstappen en Charles Leclerc: "Red Bull klopt sowieso op de deur en Verstappen wil niets liever dan die titel voor onze neus wegkapen. In de Ferrari wil Charles zich ondertussen maar wat graag bewijzen. Tegelijkertijd wil ik juist die jongens koste wat kost voorblijven."

Reacties

Er ging iets mis bij het ophalen van de reacties... Kom op een later moment terug om de reacties te lezen.

Je bericht kon niet worden geplaatst. Probeer het nogmaals of log opnieuw in

De voordelen van een account:

  • Reageren op artikelen

  • Toegang tot exclusieve content

  • Win mooie prijzen met quizen en spellen

  • Profiteer van exclusieve voordelen