Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Hamilton is het wel en niet met de F1-kritiek van Verstappen eens

De meningen van de Formule 1-coureurs over een mogelijk nieuw weekendformat zijn verdeeld. Lewis Hamilton is het op sommige punten eens met collega Max Verstappen, maar niet op alle vlakken.

In Azerbeidzjan wordt er waarschijnlijk al geëxperimenteerd met een nieuw format voor sprintrace-weekenden. De sprintrace en de hoofdrace worden van elkaar gescheiden door losse kwalificaties te houden, waardoor het weekend er anders uit komt te zien: op vrijdag na de eerste training wordt er naar verluidt gekwalificeerd voor de hoofdrace. Op zaterdag, voor de sprintrace, wordt er voor die sprintsessie gekwalificeerd. Deze kwalificatie wordt dan verreden in het tijdslot van de tweede trainingen, die dus wordt geschrapt. Niet iedereen is er fan van. Max Verstappen is bijvoorbeeld kritisch over een nieuw weekendformat. "Dan wordt het weekend nog veel intenser en we racen al zo veel", liet hij eerder weten. "Ik begrijp dat ze alle dagen spannend willen maken, maar misschien moeten we dan het weekend inkorten. Alleen racen op zaterdag en zondag en beide dagen interessant maken." Na de opmerkingen van Verstappen vroeg RacingNews365 aan Lewis Hamilton hoe hij over het nieuwe format denkt. "Eerlijk gezegd heb ik er nog niet heel veel over nagedacht, maar ik denk dat het wel cool is als ze experimenteren met de sprintrace-weekenden", is het eerste antwoord van de zevenvoudig wereldkampioen. "Ik denk dat we meer dynamiek kunnen toevoegen en moeten kijken naar locaties zoals Monaco, waar misschien een andere oplossing nodig is voor meer spektakel voor de fans." Waar Verstappen geen verandering wil zien, is Hamilton dus juist van mening dat experimenteren geen verkeerd plan is. "Gebruik sprintraces op andere locaties. Ik vind het format waarbij je één training hebt leuker. Er is dan veel meer druk, want je moet alles snel voor elkaar hebben voordat de kwalificatie begint. Daar hou ik van."

Kortere F1-weekenden

Hamilton en Verstappen zijn het wel eens over de lengte van een huidig Formule 1-weekend, dat op dit moment nog uit vier dagen bestaat: een mediadag op donderdag en daarna drie dagen trainen/kwalificeren/racen. "Ik denk dat we onze tijd beter kunnen spenderen door een weekend van drie dagen te realiseren", zo vervolgt Hamilton. "Er zit heel veel tijd tussen de sessies en als je kijkt naar de races in het Midden-Oosten, Djedda bijvoorbeeld, dan begint onze dat op het circuit pas om drie in de middag. Tussen de sessies gebeurt er weinig en hier kunnen we wat efficiënter omgaan met de tijd. Een driedaags weekend scheelt ook veel tijd, ook in het reizen."

Viaplay
x
Max Palmer: "Verstappen kon kampioenschap beslissen, maar zette zichzelf buitenspel"