Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
Lewis Hamilton

Hamilton is kritiek helemaal beu: "Ze blijven shit over me uitkramen"

Na vijf jaar keert ook Lewis Hamilton terug op Chinese bodem voor een Formule 1-race. Maar ook daar gaat het opnieuw over zijn keuze voor Ferrari in 2025, terwijl zijn seizoenstart helemaal niet goed is. Hamilton is er ondertussen wel klaar mee.

Hamilton Japan
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © XPBimages

2024 is duidelijk nog niet het jaar van Lewis Hamilton, met slechts tien punten uit zijn eerste vier races. Daarmee kan de zevenvoudig wereldkampioen onmogelijk tevreden zijn in zijn twaalfde en laatste jaar bij Mercedes. In 2025 stapt Hamilton over naar Ferrari om daar zijn grote droom waar te maken: een achtste wereldtitel pakken en zo de meest succesvolle F1-coureur aller tijden te worden.

Maar is die keuze van Hamilton wel gerechtvaardigd? Dat wordt aan de 39-jarige Brit gevraagd voorafgaand aan de Grand Prix van China. "Ik heb niet het gevoel dat ik mijn beslissing moet rechtvaardigen. Ik weet dat het goed is voor me. En dat is niet veranderd sinds het moment dat ik de beslissing heb genomen. Er is geen moment geweest zonder het in twijfel te trekken. En ik laat me niet beïnvloeden door de opmerkingen van anderen", zo vertelt Hamilton tegenover onder meer RacingNews365.

"Zelfs vandaag de dag zijn er mensen die shit blijven uitkramen en dat zal de rest van het jaar zo blijven. Je kunt alleen zelf weten wat goed voor je is en het zal een spannende tijd voor me worden." Vervolgens sluit hij af met de volgende woorden, nog terugkomend op zijn shit-uitspraak. "Je kunt lezen wat er staat."

Praat mee!

Viaplay
x
Red Bull Verongelijkte Marko onthult gigantische schadepost na megaklapper Perez