Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Hamilton is niet blij: "Dat lijkt alleen maar erger te zijn geworden"

Lewis Hamilton is bepaald nog niet in zijn element in de nieuwe Mercedes W13 en in Bahrein. Bepaalde problemen zijn in zijn ogen zelfs alleen maar erger geworden.

Natuurlijk wordt Lewis Hamilton op de vrijdag in Bahrein opnieuw gevraagd naar de rijeigenschappen van die zo agressief geüpdatete Mercedes W13. Daarop geeft hij aan dat die auto eigenlijk helemaal niet zo anders is en dat het presteren ten opzichte van Barcelona vooral afwijkt vanwege de karakteristieken van het zanderige circuit in Bahrein. "Ons pakket is grotendeels gelijk aan dat van Barcelona", zo laat hij aan het einde van de dag optekenen. "Het is vooral de wind en het stuiteren (porpoising, red.) wat het lastig maakt. Daar hebben we deze week nog steeds last van en als daar al iets in is veranderd, dan is dat alleen maar erger geworden." "We werken daarom meerdere scenario's af, op zoek naar een manier om dezelfde hoeveelheid downforce te blijven genereren, maar tegelijkertijd dat gestuiter de kop in te drukken. Maar iedereen zit in datzelfde schuitje, waarbij sommigen daar beter omheen weten te werken dan wij. Maar het is lastig hier. Het is hobbelig, het is glad, er ligt te veel zand op de baan en het is echt véél te heet."

Hamilton pareert aantijging Sainz

"Op de onboardbeelden zie je goed hoe de auto naar links en naar rechts wegspringt. We springen en duiken op en neer, dus op dit moment ben ik niet heel blij, maar we proberen de auto te beteugelen", zo vervolgt Hamilton. Vervolgens reageert hij op de opmerking van Carlos Sainz dat Mercedes altijd andere teams ophemelt om vervolgens tijdens de eerste race meedogenloos toe te slaan. Speelt Mercedes verstoppertje? "Daar zouden we dan wel echt heel, heel, héél goed in zijn als we daarvoor zelfs al die overstuur-momenten simuleren en die hachelijke momenten inbouwen enkel en alleen om de potentie van onze auto te verhullen", lacht de zevenvoudig wereldkampioen. "Dus nee, dat is niet aan de orde. We hebben zeker zaken om aan te werken en de andere teams worstelen minder dan wij, maar wie weet? Misschien dat we volgende week een beter beeld hebben van de auto en van waar we staan."

Viaplay
x
Sponsor 'Ferrari kaapt grote sponsor Mercedes en evenaart megadeal Red Bull'