Welkom bij RacingNews365

Je bent ingelogd. Profiteer direct van alle voordelen van jouw account:

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.

Welkom bij RacingNews365

Word onderdeel van de grootste racefamilie van Nederland. Maak nu jouw gratis account aan!

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.
Meld je aan
Lewis Hamilton

Hamilton is niet blij: "Dat lijkt alleen maar erger te zijn geworden"

Lewis Hamilton is bepaald nog niet in zijn element in de nieuwe Mercedes W13 en in Bahrein. Bepaalde problemen zijn in zijn ogen zelfs alleen maar erger geworden.

Hamilton Bahrein
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © Mercedes

Natuurlijk wordt Lewis Hamilton op de vrijdag in Bahrein opnieuw gevraagd naar de rijeigenschappen van die zo agressief geüpdatete Mercedes W13. Daarop geeft hij aan dat die auto eigenlijk helemaal niet zo anders is en dat het presteren ten opzichte van Barcelona vooral afwijkt vanwege de karakteristieken van het zanderige circuit in Bahrein.

"Ons pakket is grotendeels gelijk aan dat van Barcelona", zo laat hij aan het einde van de dag optekenen. "Het is vooral de wind en het stuiteren (porpoising, red.) wat het lastig maakt. Daar hebben we deze week nog steeds last van en als daar al iets in is veranderd, dan is dat alleen maar erger geworden."

"We werken daarom meerdere scenario's af, op zoek naar een manier om dezelfde hoeveelheid downforce te blijven genereren, maar tegelijkertijd dat gestuiter de kop in te drukken. Maar iedereen zit in datzelfde schuitje, waarbij sommigen daar beter omheen weten te werken dan wij. Maar het is lastig hier. Het is hobbelig, het is glad, er ligt te veel zand op de baan en het is echt véél te heet."

Hamilton pareert aantijging Sainz

"Op de onboardbeelden zie je goed hoe de auto naar links en naar rechts wegspringt. We springen en duiken op en neer, dus op dit moment ben ik niet heel blij, maar we proberen de auto te beteugelen", zo vervolgt Hamilton. Vervolgens reageert hij op de opmerking van Carlos Sainz dat Mercedes altijd andere teams ophemelt om vervolgens tijdens de eerste race meedogenloos toe te slaan. Speelt Mercedes verstoppertje?

"Daar zouden we dan wel echt heel, heel, héél goed in zijn als we daarvoor zelfs al die overstuur-momenten simuleren en die hachelijke momenten inbouwen enkel en alleen om de potentie van onze auto te verhullen", lacht de zevenvoudig wereldkampioen.

"Dus nee, dat is niet aan de orde. We hebben zeker zaken om aan te werken en de andere teams worstelen minder dan wij, maar wie weet? Misschien dat we volgende week een beter beeld hebben van de auto en van waar we staan."

Ook interessant:

Verstappen en Red Bull hebben de Formule 1 veranderd

Natuurlijk gaat het in de nieuwe RN365-podcast over het ontslag van Mazepin en het nieuwe contract van Verstappen. Luister nu de podcast met Tom Coronel, Ruud Dimmers en host Joris Mosterdijk.

Formule 1 wintertest Bahrein 2022 RN365 Nieuwsdossier

25 reacties

RN365 Special
Is deze wiskundige formule het geheim van Red Bull-topontwerper Adrian Newey?

Het is één van de meest besproken topics in de Formule 1 van dit seizoen: porpoising. Heeft Red Bull-topontwerper Adrian Newey de juiste formule gevonden om het probleem in kaart te brengen en daarnaar te handelen?

Lees meer
Viaplay
x
Formule 1-podcast Nog volop werk aan de winkel voor Verstappen en Red Bull