Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
Lewis Hamilton

Hamilton jubelt na unieke 'kans': "Alles kwam helemaal tot leven!"

Lewis Hamilton pakte knap de tweede plaats in de natte sprintkwalificatie voor de Grand Prix van China. De Brit kon zijn geluk niet op toen het begon te regenen.

Hamilton sprint China
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © XPBimages

De sprintkwalificatie voor de Grand Prix van China zou een gedenkwaardige sessie worden. In het beslissende deel begon het namelijk te regenen, waardoor het Shanghai International Circuit ineens in een glijbaan veranderde. Lewis Hamilton maakte juist op dat moment het verschil en wist achter Lando Norris de tweede plaats te pakken. De zevenvoudig wereldkampioen is erg blij.

"Het waren ontzettend lastige omstandigheden", vertelt Hamilton tegen F1TV. "Er was niet veel grip zoals je bij iedereen zag. Zodra ik de regen zag aankomen werd ik enthousiast, want in droge omstandigheden zijn we natuurlijk niet snel genoeg. Ik dacht dat ik een kans zou krijgen en toen kwam alles helemaal tot leven!"

Hamilton gaat voor de sprintrace nog even een regendansje doen. "Het hangt echt van de omstandigheden af. Als we een herhaling van de sprintkwalificatie krijgen, kunnen we misschien meedoen. Wanneer het droog is, worden we normaal gesproken gepasseerd door de Red Bulls en Ferrari's. Misschien kunnen we dan wel een paar anderen van ons afhouden."

Praat mee!

Viaplay
x
Max Hezemans: "Newey wil met Hamilton Verstappen verslaan"