Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
Lewis Hamilton

Hamilton jubelt over enorme Mercedes-progressie

Mercedes heeft de afgelopen maanden een bijzonder grote stap in de goede richting gezet en daar plukt de Duitse renstal nu de vruchten van. Ook Lewis Hamilton merkt dat zijn team eindelijk weer te vinden is in de voorhoede en is daar logischerwijs dolblij mee.

XPB 1293032 Hi Res
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © XPBimages

Mercedes heeft hele drukke maanden achter de rug, maar het is nu eindelijk zover: de Duitse renstal strijd weer mee in de voorhoede. Het heeft even geduurd tot Mercedes weer aan kon sluiten bij de concurrentie, maar de grote stappen die het team de afgelopen maanden heeft gezet werpen nu de nodige vruchten af. 

Lewis Hamilton en teamgenoot George Russell zullen de Grand Prix van Groot-Brittannië, wat tevens hun thuisrace is, vanaf de eerste startrij aanvangen. Hamilton steekt dan ook niet onder stoelen of banken hoe ontzettend blij hij is met deze progressie als hij na afloop van de kwalificatie aanschuift bij de persconferentie. 

"We merken het verschil (ten opzichte van het begin van het seizoen, red.) echt overal. Kijk bijvoorbeeld naar Bahrein, waar alles nog verschrikkelijk voelde. Maar we hebben nu zoveel vooruitgang geboekt wat data, het finetunen van de auto en het optimaliseren van onze pakketten betreft. Het team heeft nooit echt moeite gehad met het vinden en benutten van performance, maar met deze generatie auto's was het voor ons zo moeilijk om die performance op de juiste plek toe te passen", zo vertelt Hamilton tegenover onder meer RacingNews365.

Toch heeft Mercedes het licht aan het einde van de tunnel nu eindelijk gevonden, want de prestaties gaan er ieder weekend weer op vooruit. "We doen het nu echt fantastisch en de engineers op het circuit, maar ook de mensen in de fabriek, werken echt ontzettend hard. Het feit dat we de race vanaf de eerste startrij mogen beginnen accepteren we dan ook met liefde."

Hamilton kan echter niet ontkennen dat de concurrentie nog altijd een voorsprong in handen heeft, vooral door de achterstand die Mercedes weg moest werken. "Maar de concurrentie, met name Max Verstappen en de beide McLaren-coureurs, zijn gewoon zo snel. We zagen tijdens de laatste race (in Oostenrijk, red.) al wel dat ze echt nog een voorsprong hebben, dus ik hoop gewoon dat de regenachtige omstandigheden ons tijdens de race kunnen helpen."

Ook interessant:

Win gouden tickets voor GP België!

Abonneer je nu op ons YouTube-kanaal en maak kans op gouden tickets!

We verloten maar liefst 10 schaalmodellen en 10 caps onder onze YouTube-abonnees! Maak nu kans op één van deze prijzen door je te abonneren op ons YouTube-kanaal én te reageren onder de video via de onderstaande knop.

Abonneer, reageer en win!

Praat mee!

Viaplay
x
Steun voor Verstappen Massa: "Het gaat nu te ver"