Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Hamilton: ‘Vijfde wereldtitel na spannend gevecht zou geweldig zijn’

Lewis Hamilton jaagt in 2018 op zijn vijfde wereldtitel in de Formule 1. Het zou naar eigen zeggen gezien de sterke concurrentie zijn mooiste titel kunnen worden.

Lewis Hamilton staat op dit moment tweede in het wereldkampioenschap. De Brit won dit seizoen nog geen enkele Grand Prix en behaalde in China niet eens het podium. Sebastian Vettel ligt na twee overwinningen uit drie races negen punten voor op Hamilton. Het is kortom nog niet het seizoen de Engelsman. Desondanks droomt Hamilton maar al te graag over de wereldtitel. Het zou na 2008, 2014, 2015 en 2017 zijn vijfde wereldtitel betekenen. "De recente resultaten hebben mijn doelen niet veranderd: ik wil wereldkampioen worden."

Over de snelheid van de Mercedes zei Hamilton voor de Grand Prix van China al dat ze niet langer de snelste auto hebben. "Wie weet wat dit seizoen nog in petto heeft, maar als we zo doorgaan dan wordt het moeilijk om wereldkampioen te worden. Als we dan alsnog kampioen worden, zou dat alleen maar extra knap zijn." Hamilton benadrukt dat het team heel belangrijk is in zijn jacht op prolongatie van de titel: "Een van de sterke punten van dit team is dat we altijd in elkaar blijven geloven. We pushen met zijn allen zo hard mogelijk en ik probeer daar mijn steentje aan bij te dragen. Ik vertel ze dan welke aspecten van de auto duidelijk verbetering nodig hebben. Uiteindelijk willen ze net zo graag winnen als ik."

Viaplay
x
Topontwerper 'Newey verlaat Red Bull Racing aan het einde van het seizoen'