Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Hamilton kampt met meer fysieke klachten: "Ik neem pijnstillers"

Lewis Hamilton kampte met behoorlijk wat rugklachten na de Grand Prix van Bakoe door het stuiteren. Het blijft echter niet bij klachten in de rug alleen.

Lewis Hamilton was zichtbaar gebroken toen hij na de Grand Prix van Azerbeidzjan uit zijn Mercedes stapte. Dat hij rugklachten had, was duidelijk, maar al langer kampt hij met fysieke problemen die hij toeschrijft aan porpoising, wat steeds kleine impacts veroorzaakt. "Met die ' micro concussions ' heb ik de laatste maanden veel meer last van hoofdpijnen", zo onthult hij. Ik heb er nog geen specialist voor bezocht en neem het in dat opzicht nog niet zo heel erg serieus. Ik neem er nu vooral pijnstillers tegen."

Leeftijd speelt volgens Hamilton geen rol

Hamilton benadrukt dat dus niet alleen het lichaam, maar ook het hoofd flinke tikken te verduren krijgt: "Het lichaam krijgt veel meer te verduren in de races vandaag de dag. Het kost vervolgens het grootste deel van de week om daarvan te herstellen", aldus Hamilton, die niet gelooft dat leeftijd meespeelt in zijn eigen persoonlijke klachten. "Dat heeft met leeftijd niks te maken, het gaat er gewoon puur om dat die kneuzingen behoorlijk heftig kunnen zijn. In de laatste race kreeg ik klappen van 10G te verwerken. Dat zijn enorme krachten die op je zowel je onderrug als de nek terechtkomen."

Viaplay
x
Data Verstappen worstelt ook in droge omstandigheden