Welkom bij RacingNews365

Je bent ingelogd. Profiteer direct van alle voordelen van jouw account:

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.

Welkom bij RacingNews365

Word onderdeel van de grootste racefamilie van Nederland. Maak nu jouw gratis account aan!

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.
Meld je aan
Lewis Hamilton

Hamilton kampt met meer fysieke klachten: "Ik neem pijnstillers"

Lewis Hamilton kampte met behoorlijk wat rugklachten na de Grand Prix van Bakoe door het stuiteren. Het blijft echter niet bij klachten in de rug alleen.

Hamilton Canada
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © Mercedes

Lewis Hamilton was zichtbaar gebroken toen hij na de Grand Prix van Azerbeidzjan uit zijn Mercedes stapte. Dat hij rugklachten had, was duidelijk, maar al langer kampt hij met fysieke problemen die hij toeschrijft aan porpoising, wat steeds kleine impacts veroorzaakt.

"Met die 'micro concussions' heb ik de laatste maanden veel meer last van hoofdpijnen", zo onthult hij. Ik heb er nog geen specialist voor bezocht en neem het in dat opzicht nog niet zo heel erg serieus. Ik neem er nu vooral pijnstillers tegen."

Leeftijd speelt volgens Hamilton geen rol

Hamilton benadrukt dat dus niet alleen het lichaam, maar ook het hoofd flinke tikken te verduren krijgt: "Het lichaam krijgt veel meer te verduren in de races vandaag de dag. Het kost vervolgens het grootste deel van de week om daarvan te herstellen", aldus Hamilton, die niet gelooft dat leeftijd meespeelt in zijn eigen persoonlijke klachten.

"Dat heeft met leeftijd niks te maken, het gaat er gewoon puur om dat die kneuzingen behoorlijk heftig kunnen zijn. In de laatste race kreeg ik klappen van 10G te verwerken. Dat zijn enorme krachten die op je zowel je onderrug als de nek terechtkomen."

Ook interessant:

Ontketende Verstappen heeft Ferrari-drama niet nodig

In de nieuwste RN365 F1-podcast blikken Tom Coronel, Ruud Dimmers en host Joris Mosterdijk terug op de GP van Azerbeidzjan. We bespreken onder andere Ferrari’s drama, de dominantie van Max Verstappen en de porpoising-problemen van Mercedes. Beluister de nieuwe podcast hieronder.

Formule 1 GP Canada 2022 RN365 Nieuwsdossier

68 reacties

RN365 Special
Waarom het stuiterende Mercedes eens heel goed in de Formule 1-spiegel moet kijken

Bij Mercedes zou men graag zien dat er iets wordt gedaan aan de stuiterproblemen in de Formule 1, maar zoals onze technisch F1-analist Paolo Filisetti redeneert en uitlegt, moet het team bij zichzelf ten rade gaan en er geen politiek spelletje van maken.

Lees meer
Viaplay
x
Breaking Geen grote updates meer voor Verstappen en Perez