Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
Lewis Hamilton

Hamilton kan Verstappen niet van pole afhouden: "Ik had vier tienden voorsprong..."

Lewis Hamilton leek lange tijd op weg te zijn om poleposition te pakken voor de sprintrace op het Circuit of the Americas, ware het niet dat hij van zijn gas af moest door een actie van Williams-coureur Franco Colapinto. Daardoor moet Hamilton vanaf P7 starten, al is hij vooral blij met de werkende updates.

XPB 1301867 Hi Res
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © XPBimages

Mercedes had het zichtbaar lastig tijdens de eerste en enige vrije training voor de Grand Prix van de Verenigde Staten. De auto had moeite om de grip te vinden en Lewis Hamilton ontsnapte zelfs aan een grote crash, nadat de achterkant van zijn auto uitstapte. In de sprintkwalificatie ging het echter een stuk beter en kon Hamilton ook strijden voor pole. Ware het niet dat Williams-coureur Franco Colapinto buiten de baan terecht kwam en zodoende een gele vlag veroorzaakte. Hamilton zat daar zelf net achter en moest dus van zijn gas af.

"Ik had gewoon pech met de gele vlag, dat is wat het is. Al lag ik wel vier tienden voor...", zo vertelt Hamilton voor de camera van F1TV. Als de suggestie wordt gewekt dat de pole door zijn neus is geboord, vervolgt Hamilton zijn verhaal. "Het is wat het is. Het goede is dat het team een stap heeft gemaakt met de auto. De upgrade heeft duidelijk gewerkt. Ik ben iedereen in de fabriek echt dankbaar voor het harde werk, want het is voor iedereen een zware klus geweest om de upgrades te leveren en ervoor te zorgen dat ze werken."

"Al is het niet het einde van de wereld, zaterdag hebben we een nieuwe kans." Dan gaat Hamilton nog even kort in op de veranderingen aan de auto tussen de eerste en enige training en de sprintkwalificatie. "We hebben het geweldig gedaan. Het is altijd een beetje een gok, omdat je niet weet of ze gaan werken of niet. Maar je hoopt dat ze werken met wat je ermee wilt doen. Zodra ik naar buiten ging, was de auto compleet anders. Het was dus geweldig werk van de jongens in de garage", zo zegt de zevenvoudig wereldkampioen tot besluit.

Nu de herfststop voorbij is, wordt dit weekend de GP van de Verenigde Staten verreden. Als Max Verstappen of een andere favoriet dit weekend wint in Austin, betaalt Unibet maar liefst 50 keer jouw inzet uit!

Voorwaarden van toepassing, alleen geldig voor nieuwe spelers van 24 jaar en ouder. Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+

Win 50 keer jouw inzet!

Praat mee!

Viaplay
x
Max Red Bull-engineer onthult: "Verstappen ontsnapte aan uitvalbeurt"