Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site (Plus)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Premium)
  • En nog veel meer…
Ontdek de mogelijkheden
Lewis Hamilton

Hamilton keurt boegeroep richting Verstappen af: 'Komt misschien door vorig jaar'

Lewis Hamilton hoopte de voorste startrij te halen in de kwalificatie voor de Grand Prix van Groot-Brittannië, maar zal zijn thuisrace moeten starten vanaf de vijfde plaats. Ook reageert hij op de reacties van de toeschouwers richting Max Verstappen, toen hij spinde. Hij keurt dit af.

Verstappen fans Silverstone
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © XPB

Tijdens de kwalificatie voor de GP van Groot-Brittannië leek het er even op dat Mercedes mee kon doen voor de strijd om pole, of in ieder geval de voorste startrij. Dit lukte echter niet en Lewis Hamilton moet de race starten vanaf de vijfde plaats. Wel merkt hij verbetering bij de Britse renstal na een aantal upgrades.

Niet alles gaat nog helemaal naar wens, zo legt hij uit voor de microfoon van onder andere RacingNews365. "De auto is wat verbeterd, maar we stuiteren nog steeds veel in de bochten op hoge snelheid. Daar maakt Red Bull het verschil ten opzichte van ons, maar in de regen konden we meedoen voor de voorste startrij."

"Dat kon tot aan de voorlaatste ronde, toen mij werd gevraagd om wat ruimte te creëren. Hierna begon het weer te regenen, dus helaas", baalt Hamilton, die vorig jaar de Grand Prix van Groot-Brittannië nog op zijn naam kon schrijven.

Bekijk hier de beelden van het moment waarop Verstappen uitgefloten wordt. Artikel gaat verder onder de video.

Hamilton reageert op opmerkingen richting Verstappen

Toen Max Verstappen spinde in de kwalificatie, juichte het publiek. Hamilton vindt het niet passend om zo te reageren. "Ik denk dat we beter zijn dan dit. We moeten dat niet doen, maar we hebben verder geweldige fans. Fans van de sport. Zij voelen ook de emoties, maar ik ben het totaal niet eens met boegeroep. Dat hoort niet."

Hamilton vindt het daarnaast onnodig, al snapt hij wel waar het voor de (Britse) toeschouwers vandaan komt. "Het maakt niet meer uit om boe te gaan roepen, want de fout is al gemaakt. Wat het ook is. Ik waardeer alle support die ik hier krijg wel. Misschien dat een paar van deze toeschouwers de pijn van vorig jaar nog voelen", zegt hij, doelend op de titelstrijd tussen Hamilton en Verstappen.

Forbidden

Weddenschappen Lewis Hamilton

Unibet
Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+. Unibet Unibet

Formule 1 GP Groot-Brittannië 2022 RN365 Nieuwsdossier

39 reacties

Viaplay

Unibet
x
Lewis De vurige Red Bull-wens die Hamilton niet hardop uit wil spreken