Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Hamilton kiest voor de aanval: "Nooit gezegd dat ik zou stoppen"

Lewis Hamilton heeft voor het eerst sinds de Grand Prix van Abu Dhabi publiekelijk gesproken. Tijdens de presentatie van de Mercedes W13 ging hij in op de geruchten dat hij mogelijk zou stoppen met de Formule 1.

Het was gedurende de hele winter hét onderwerp van gesprek: zou Lewis Hamilton zijn Formule 1-helm aan de wilgen hangen na het voor hem pijnlijke verlies tijdens de Grand Prix van Abu Dhabi? Hij hulde zich maanden in stilzwijgen, waardoor die geruchten alleen maar meer wind in de zeilen kregen. Volgens Hamilton was er echter nooit sprake van een vervroegd afscheid "Ik heb nooit gezegd dat ik zou stoppen", zo geeft hij aan als hem wordt voorgelegd dat hij het Formule 1-publiek liet schrikken. "Ik hou van wat ik doe en het is een voorrecht om met deze grote groep mensen te werken als die mensen als familie voelen." "Er is geen gevoel zo goed als de wetenschap dat je samen aan een gemeenschappelijk doel werkt", vervolgt de zevenvoudig wereldkampioen, om vervolgens te benadrukken dat het verlies van de wereldtitel hem daadwerkelijk zwaar viel.

Hamilton deed bewust een 'stapje terug'

"Het was een moeilijke tijd voor mij en daarom wilde ik een stapje terug doen en even in het heden leven door me te omringen met familie. Ik wilde mooie momenten beleven tot ik op het punt kwam waarop besloot weer in de aanval te gaan en om een nieuw seizoen in te gaan met Toto en George." Hamilton heet zijn nieuwe teamgenoot van ook van harte welkom: "Het is mooi om te zien hoe hij nieuwe energie meebrengt naar het team, dat is voelbaar in alle lagen van het team. Ik denk dat het een spannend seizoen gaat worden."

Viaplay
x
Max Palmer: "Verstappen kon kampioenschap beslissen, maar zette zichzelf buitenspel"