Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Hamilton: 'Kon niks beginnen tegen getruukte Ferrari'

Lewis Hamilton berust in zijn tweede plaats, maar niet van harte. De tweede plaats was volgens Hamilton het maximaal haalbare, aangezien Vettel en Ferrari volgens de wereldkampioen onklopbaar waren.

De eerste woorden van Lewis Hamilton zijn na de race bestemd voor Sebastian Vettel: "Ik moet Seb feliciteren met zijn overwinning. Ik heb zelf alles gegeven wat ik in me had en denk dat we redelijk goed hebben gepresteerd, maar Sebastian Vettel kwam me op het rechte stuk voorbij alsof ik stilstond." Bij de herstart meldde Hamilton zich nadrukkelijk in de spiegels van de Ferrari-kopman, maar hij kwam niet voorbij aan de Duitser. Hamilton had naar eigen zeggen dan ook niet het mes tussen de tanden:

"Ik had hem misschien wel kúnnen pakken, maar dan was hij me op het rechte stuk net zo hard weer voorbijgekomen met allerlei vernuftige trucjes aan boord van die Ferrari." Als gelegenheidsinterviewer Martin Brundle Hamilton er fijntjes op wijst dat over een week topsnelheid op Monza nóg crucialer is, kan Hamilton dat alleen maar als een boer met kiespijn beamen: "Yep."

Viaplay
x
Max Palmer: "Verstappen kon kampioenschap beslissen, maar zette zichzelf buitenspel"