Welkom bij RacingNews365

Je bent ingelogd. Profiteer direct van alle voordelen van jouw account:

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.

Welkom bij RacingNews365

Word onderdeel van de grootste racefamilie van Nederland. Maak nu jouw gratis account aan!

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.
Meld je aan
Lewis Hamilton

Hamilton krabbelt terug na uitgebreide kritiek op Mercedes

Tijdens en na afloop van het raceweekend in Monaco uitte Lewis Hamilton meer dan eens kritiek op zijn team. Twee weken later staat hij nog steeds deels achter zijn kritiek, maar hij laat doorschemeren dat zijn gekozen woorden misschien niet heel handig waren.

Hamilton Monaco
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © Mercedes

Het Grand Prix-weekend in Monaco verliep voor Mercedes waardeloos. Daar waar Valtteri Bottas ondanks zijn uitvalbeurt toch nog lang meestreed om de overwinning, kwam zijn teamgenoot niet eens in de buurt. Het begon al op zaterdag, toen Lewis Hamilton zijn banden niet fatsoenlijk opgewarmd kreeg en daardoor slechts als zevende kwalificeerde.

Terwijl de race nog niet eens was verreden, uitte de Brit al veel kritiek op zijn team na afloop van de kwalificatie. "Er zullen zaterdagavond, of misschien na het weekend, wat stevige discussies worden gevoerd tussen mij en mijn engineers. Er zijn namelijk dingen geweest die we hadden moeten doen, maar die uiteindelijk niet zijn gedaan", zo klonk hij kritisch en cryptisch. "Daar gaan we van leren en we komen de volgende races sterker terug."

Ook tijdens en na de race was hij kritisch op zijn team en wist hij uiteindelijk niet verder te komen dan de zevende plaats, terwijl er voor hem nog twee coureurs waren weggevallen. Twee weken later vraagt RacingNews365 aan de zevenvoudig kampioen nog steeds achter zijn kritiek staat, waarna hij door laat schemeren dat zijn harde woorden misschien op het moment niet heel handig waren.

"In het heetst van de strijd zeg je niet altijd de beste dingen", zo steekt hij van wal. "Ik denk dat opbouwende kritiek altijd goed is, maar dat kan beter achter gesloten deuren worden gezegd", oordeelt hij twee weken na het Monegaskische Mercedes-fiasco.

Hij kijkt ook zeker in de spiegel. "We hebben achter gesloten deuren ook veel gediscussieerd, maar er was zeker geen individu aan te wijzen als enige schuldige. Ik was zelf ook onderdeel van het proces dat leidde tot alle beslissingen. Nadat we alles hebben besproken en geanalyseerd, blijkt dat hetgeen dat ik had gewild (qua afstelling van de wagen, red.) voor een domino-effect zou hebben gezorgd."

"We weten dus dat we beter hadden kunnen doen, maar één race definieert ons niet als team. Natuurlijk gaan we proberen het in de toekomst beter te doen, maar we winnen en verliezen als team. We blijven pushen en hopelijk gaat het beter", aldus Hamilton, die toegeeft na de race goede interne discussies te hebben gehad over het verloop van het weekend.

"De debriefings waren heel goed. Ik ben echt trots op met zo’n toegewijde groep mensen te werken. We wijzen nooit naar elkaar, we werken gewoon samen. We hebben lastige discussies, maar we durven vraagtekens bij elkaars meningen te zetten, durven discussies aan te gaan en kijken wat we beter kunnen. Daarom zijn we zo’n goed team."

Hamilton denkt in ieder geval dat het dramatische weekend in Monaco geen vervolg krijgt in Azerbeidzjan. "Baku is weer een beetje een ander circuit, met andere benodigdheden. De temperatuur is hier ook weer anders, dus we krijgen weer een hele andere soort uitdaging dit weekend. Ik denk niet dat we hetzelfde gaan zien als in Monaco."

Ook interessant:

Tom Coronel doet een wel hele boude voorspelling, want hij denkt dat Verstappen en Hamilton de finish niet in Bakoe niet halen. In de podcast met F1-journalist Ruud Dimmers en host Mental Theo verklaart hij zich nader.

Forbidden

Weddenschappen Lewis Hamilton

Unibet
Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+. Unibet Unibet

Formule 1 GP Azerbeidzjan 2021 RN365 Nieuwsdossier

17 reacties

RN365 Special
Verstappen koestert 'huwelijk' met geliefde Lambiase: "Maar wie is het mannetje, wie het vrouwtje?"

RacingNews365 zat na het F1-seizoen samen met niemand minder dan Max Verstappen voor een exclusief interview. In dit eerste deel vertelt Max over Gianpiero 'GP' Lambiase, zijn race-engineer met wie hij als het even kan voor altijd samen wil werken. Hij beschrijft de onderlinge relatie gekscherend als een 'huwelijk'. Maar wie is nou het mannetje en wie het vrouwtje?

Lees meer
Viaplay
x
Domenicali Hoogste F1-baas doet een oproep aan Ferrari na vertrek Binotto