Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Hamilton kritisch op Mercedes: 'Dit mag gewoon niet gebeuren'

Lewis Hamilton was na afloop van de Grand Prix van Australië erg kritisch op het team van Mercedes. De Brit ging eenvoudig aan de leiding, maar verloor deze door een slimme stop van Sebastian Vettel.

Na afloop was Hamilton uitgesproken voor de camera's van Ziggo Sport. Daar liet hij weten dat hij niet begreep hoe Mercedes deze race nog weg kon geven. "Ik ging aan de leiding en deed wat ik moest doen en opeens reed ik achter de Ferrari. Ik begreep er niets van." "Op dit moment ben ik nog volkomen verbaasd. Het team heeft me nog geen uitleg gegeven. Ik heb nog geen enkele feedback gehad. Sinds dit is gebeurd heeft er niemand ook maar een woord gezegd tegen mij."

Het team oefent en simuleert de (virtual) safety car situaties volgens Hamilton keer op keer. Hij begrijpt dan ook niet waarom het mis ging in Melbourne. "Ik begrijp het niet hoe dit kan gebeuren. Strategisch gezien mag dit nooit gebeuren, want we hebben dit een miljoen keer geoefend. Het is een van de scenario's die we simuleren. We gingen eenvoudig aan de leiding en lagen ver genoeg voor om te winnen." "Het was niet eens close of een close call en ineens liggen we tweede. Ik begrijp het echt niet, maar ik weet op dit moment net zoveel als jou."

Viaplay
x
Max Palmer: "Verstappen kon kampioenschap beslissen, maar zette zichzelf buitenspel"