Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Hamilton legde aanbiedingen Ferrari naast zich neer

Volgens Lewis Hamilton heeft de viervoudig wereldkampioen meermalen een aanbieding gehad om voor de Scuderia te rijden. De Brit vindt loyaliteit echter heel belangrijk en blijft daarom bij Mercedes.

Lewis Hamilton is misschien wel de te kloppen man in 2018. Hij won in de afgelopen vier jaar drie wereldkampioenschappen en liet Ferrari met lege handen achter. De Scuderia leek vorig jaar dicht bij de titel, maar pech en ongelukken gooiden roet in het eten. Lewis Hamilton erkent dat hij in het verleden aanbiedingen van Ferrari heeft gehad om de overstap van Duitsland naar Italië te maken. In gesprek met de Italiaanse krant La Repubblica zegt de Brit: "Rood is mijn favoriete kleur, maar ik zit prima bij Mercedes."

"Ik heb altijd geleerd dat je loyaal moet zijn, en daarom ben ik pas één keer van team gewisseld tijdens mijn carrière. Het ligt niet in mijn aard om ieder jaar voor een ander team te willen rijden." "Ik heb verschillende aanbiedingen van Ferrari gehad en naast me neergelegd. Ik ben een groot Ferrari-fan, het is een fantastisch team, maar ik houd er juist van om tegen ze te racen." Een contractverlenging met het team van Mercedes hangt voor Hamilton al een tijdje in de lucht. Tegenover de Spaanse sportkrant Diario Sport zegt hij dat de onderhandelingen gestart zijn, maar dat het niet zijn prioriteit heeft: "Op een gegeven moment ga ik bijtekenen, want ik wil blijven racen, maar dat doe ik niet wanneer of omdat anderen dat willen. Pas wanneer alles klopt, zal ik bijtekenen."

Viaplay
x
Topontwerper 'Newey verlaat Red Bull Racing aan het einde van het seizoen'