© Mercedes AMG F1

Nieuwsoverzicht

Hamilton legde aanbiedingen Ferrari naast zich neer

19 mrt. 2018 12:00 Koen Bakker 0 reacties
Volgens Lewis Hamilton heeft de viervoudig wereldkampioen meermalen een aanbieding gehad om voor de Scuderia te rijden. De Brit vindt loyaliteit echter heel belangrijk en blijft daarom bij Mercedes.

Loyaliteit Hamilton voorkwam overstap naar Ferrari

Lewis Hamilton is misschien wel de te kloppen man in 2018. Hij won in de afgelopen vier jaar drie wereldkampioenschappen en liet Ferrari met lege handen achter. De Scuderia leek vorig jaar dicht bij de titel, maar pech en ongelukken gooiden roet in het eten. 

Lewis Hamilton erkent dat hij in het verleden aanbiedingen van Ferrari heeft gehad om de overstap van Duitsland naar Italië te maken. In gesprek met de Italiaanse krant La Repubblica zegt de Brit: "Rood is mijn favoriete kleur, maar ik zit prima bij Mercedes."

"Ik heb altijd geleerd dat je loyaal moet zijn, en daarom ben ik pas één keer van team gewisseld tijdens mijn carrière. Het ligt niet in mijn aard om ieder jaar voor een ander team te willen rijden." 

"Ik heb verschillende aanbiedingen van Ferrari gehad en naast me neergelegd. Ik ben een groot Ferrari-fan, het is een fantastisch team, maar ik houd er juist van om tegen ze te racen."

Een contractverlenging met het team van Mercedes hangt voor Hamilton al een tijdje in de lucht. Tegenover de Spaanse sportkrant Diario Sport zegt hij dat de onderhandelingen gestart zijn, maar dat het niet zijn prioriteit heeft: 

"Op een gegeven moment ga ik bijtekenen, want ik wil blijven racen, maar dat doe ik niet wanneer of omdat anderen dat willen. Pas wanneer alles klopt, zal ik bijtekenen."

Reacties

Er ging iets mis bij het ophalen van de reacties... Kom op een later moment terug om de reacties te lezen.

Je bericht kon niet worden geplaatst. Probeer het nogmaals of log opnieuw in

De voordelen van een account:

  • Reageren op artikelen

  • Toegang tot exclusieve content

  • Win mooie prijzen met quizen en spellen

  • Profiteer van exclusieve voordelen