Welkom bij RacingNews365

Je bent ingelogd. Profiteer direct van alle voordelen van jouw account:

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.

Welkom bij RacingNews365

Word onderdeel van de grootste racefamilie van Nederland. Maak nu jouw gratis account aan!

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.
Meld je aan
Lewis Hamilton

Hamilton legt uit waarom hij tekort komt ten opzichte van Russell

Tijdens de kwalificatie voor de Grand Prix van Spanje was George Russell wederom sneller dan teamgenoot Lewis Hamilton. De zevenvoudig wereldkampioen legt uit waarom.

Hamilton Spain
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © RN365/Michael Potts

Mercedes lijkt met een nieuw upgradepakket de goede kant op te gaan. George Russell klokte tijdens de kwalificatie voor de GP van Spanje de vierde tijd en Lewis Hamilton werd zesde. Laatstgenoemde coureur is tevreden, maar ziet nog wel een gat naar zijn teamgenoot.

Voor de microfoon van onder meer RacingNews365 legt hij uit dat er al wel een stijgende lijn te zien is. "We stuiteren niet meer op het rechte stuk, dat maakt een enorm verschil. We stuiteren wel nog steeds in een aantal bochten, dus er kan nog wat verbeterd worden. In Q2 waren we ineens het snelst, dus dat geeft een glimp van hoop."

Wel verloor hij het kwalificatieduel van Russell. "Mijn kwalificatie was niet geweldig", moet Hamilton toegeven. "Maar het is goed om te zien dat het team een stap voorwaarts maakt. We hebben dat niet gezien in de afgelopen vijf races. Nu is het wachten op de aerodynamici en de technici om met onderdelen te komen en sneller te worden. In Monaco hebben we veel langzame bochten, hopelijk zijn we daar wat beter."

Hamilton heeft problemen met de W13

Het gat tussen Hamilton en Russell is volgens de zevenvoudig wereldkampioen nog te groot. "Ik zit er nog steeds ver vanaf. Mijn teamgenoot is vierde, dus dat betekent dat ik met deze auto op zijn minst vierde kan worden." De Brit legt uit waardoor hij tekort komt op zijn teamgenoot: "Ik heb moeite met de auto en ik weet nog niet hoe ik daar omheen moet werken."

"Ik heb vooral moeite met de achterkant van de bolide", zegt hij, doelend op de instabiliteit achteraan de W13. Toch is hij vooral blij voor zijn team met de geboekte progressie. "Iedereen voelt zich gelukkiger, ook de technici. Elke vorm van progressie is iets goeds en iedereen is zeer toegewijd. We doen zo hard mogelijk ons best en het is geweldig om te zien dat iedereen positief blijft en niet opgeeft."

Formule 1 GP Spanje 2022 RN365 Nieuwsdossier

38 reacties

RN365 Special
Waarom het stuiterende Mercedes eens heel goed in de Formule 1-spiegel moet kijken

Bij Mercedes zou men graag zien dat er iets wordt gedaan aan de stuiterproblemen in de Formule 1, maar zoals onze technisch F1-analist Paolo Filisetti redeneert en uitlegt, moet het team bij zichzelf ten rade gaan en er geen politiek spelletje van maken.

Lees meer
Viaplay
x
Breaking Goed nieuws voor Ferrari: FIA versoepelt F1-motorregels