Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Hamilton legt uit wat hij bedoelde met late boordradio richting Mercedes

"jullie hebben het me echt niet makkelijk gemaakt", zo riep Lewis Hamilton in de slotfase van de Grand Prix van Australië tegen Mercedes. Nam hij Mercedes de slechte timing van de safety car kwalijk, waardoor hij achter George Russell kwam te liggen? Hamilton legt uit.

George Russell kon tijdens de Formule 1 Grand Prix van Australië een zeer voordelige pitstop maken toen de safety car de baan op werd geroepen voor de crash van Sebastian Vettel. Lewis Hamilton pitte een ronde eerder en zo kwam Russell vóór Hamilton terug de baan op. Nadien slaagde Hamilton er niet meer in zijn teamgenoot terug te pakken. Tegen het einde van de race klonk er enige frustratie over de boordradio: "Jullie hebben het me niet makkelijk gemaakt", zo riep hij tegen het team. Maar wat bedoelde hij daar mee? Het kon toch niet over het wisselen van positie gaan, want dat lag buiten de macht van Mercedes. Ten overstaan van onder andere RacingNews365 legde Hamilton na de race uit dat die opmerking niet over de posities van beide Mercedessen op de baan ging, maar over iets anders. Hij kampte met oververhitting van zijn W13. "Waar het op neerkwam is dat ik niet voor posities kon vechten, omdat de auto oververhit raakte", zo verklaart hij. "Daardoor moest ik me terug laten zakken."

Hamilton ondanks probleem toch blij

Uiteindelijk, kijkend naar het totaalplaatje van de race voor Mercedes, kan Hamilton enkel tevreden zijn met het teamresultaat: "Een geweldig resultaat voor het team", zo oordeelt hij zelfs. "Eerlijk waar, dit is echt positief. Op vrijdag lagen we 1,2 seconden achter en zag het er echt niet fraai uit. Maar in de avonduren hebben we geweldig werk geleverd en zo kwalificeerden we ons naar de derde startrij." "Toen we ook nog geweldige starts maakten, lag ik ineens derde en het voelde toen geweldig om voor een podiumplaats te vechten. Uiteindelijk was het echter duidelijk dat we het tempo van Red Bull nog niet konden pareren."

Viaplay
x
Breaking Hulkenberg eerste aanwinst voor F1-project Audi