Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site (Plus)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Premium)
  • En nog veel meer…
Ontdek de mogelijkheden
Lewis Hamilton

Hamilton legt uit wat hij bedoelde met late boordradio richting Mercedes

"jullie hebben het me echt niet makkelijk gemaakt", zo riep Lewis Hamilton in de slotfase van de Grand Prix van Australië tegen Mercedes. Nam hij Mercedes de slechte timing van de safety car kwalijk, waardoor hij achter George Russell kwam te liggen? Hamilton legt uit.

Hamilton Perez Australia
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © Mercedes

George Russell kon tijdens de Formule 1 Grand Prix van Australië een zeer voordelige pitstop maken toen de safety car de baan op werd geroepen voor de crash van Sebastian Vettel. Lewis Hamilton pitte een ronde eerder en zo kwam Russell vóór Hamilton terug de baan op.

Nadien slaagde Hamilton er niet meer in zijn teamgenoot terug te pakken. Tegen het einde van de race klonk er enige frustratie over de boordradio: "Jullie hebben het me niet makkelijk gemaakt", zo riep hij tegen het team. Maar wat bedoelde hij daar mee? Het kon toch niet over het wisselen van positie gaan, want dat lag buiten de macht van Mercedes.

Ten overstaan van onder andere RacingNews365 legde Hamilton na de race uit dat die opmerking niet over de posities van beide Mercedessen op de baan ging, maar over iets anders. Hij kampte met oververhitting van zijn W13.

"Waar het op neerkwam is dat ik niet voor posities kon vechten, omdat de auto oververhit raakte", zo verklaart hij. "Daardoor moest ik me terug laten zakken."

Hamilton ondanks probleem toch blij

Uiteindelijk, kijkend naar het totaalplaatje van de race voor Mercedes, kan Hamilton enkel tevreden zijn met het teamresultaat: "Een geweldig resultaat voor het team", zo oordeelt hij zelfs.

"Eerlijk waar, dit is echt positief. Op vrijdag lagen we 1,2 seconden achter en zag het er echt niet fraai uit. Maar in de avonduren hebben we geweldig werk geleverd en zo kwalificeerden we ons naar de derde startrij."

"Toen we ook nog geweldige starts maakten, lag ik ineens derde en het voelde toen geweldig om voor een podiumplaats te vechten. Uiteindelijk was het echter duidelijk dat we het tempo van Red Bull nog niet konden pareren."

Forbidden

Weddenschappen Lewis Hamilton

Unibet
Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+. Unibet Unibet

Formule 1 GP Australië 2022 RN365 Nieuwsdossier

0 reacties

Viaplay
RN365 Special
RacingNews365 premium: Hét abonnement voor de echte racefan!

Beleef het F1-seizoen als nooit te voren met RN365 premium en profiteer onder meer van een exclusieve app en advertentievrije site.

Lees meer
x
Breaking Verborgen plaagstoot Mercedes richting Perez: "Weinig verschil tussen P2 en P10"