Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site (Plus)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Premium)
  • En nog veel meer…
Ontdek de mogelijkheden
Lewis Hamilton

Hamilton legt zich neer bij Verstappen-dominantie: "Frustratie is voorbij"

Lewis Hamilton weet dat we momenteel in een Max Verstappen-tijdperk zitten. Daar kan hij inmiddels mee leven.

Verstappen Hamilton Canada
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © XPBimages

Acht races, acht Red Bull-overwinningen, waarvan zes voor Max Verstappen. Vorig jaar werd hij al met twee vingers in de neus wereldkampioen, na een hobbelig begin, maar in 2023 staat de Nederlander er vanaf dag een en loopt hij weg met de wereldtitel.

Dat terwijl zijn concurrenten allemaal met lede ogen toe moeten kijken. Lewis Hamilton ook, de laatste coureur die Verstappen wist uit te dagen in de strijd om de wereldtitel. Dit jaar lukt hem dat niet. Frustrerend? Het wordt de zevenvoudig kampioen gevraagd na weer een overwinning van Verstappen, dit keer in Canada.

"Dat punt ben ik al voorbij. Het is geen frustratie meer, als dat het ooit überhaupt is geweest. Je weet wat eraan komt en ik kan niets inbrengen tegen hun geweldige performance. De kans is groot dat Red Bull dit jaar elke race gaat winnen, tenzij de Aston Martins of wij plots veel performance vinden of hun auto de finish niet haalt."

Niet makkelijk

Volgens Hamilton staat Red Bull op sommige vlakken ver voor op Mercedes. Stiekem hoopt hij op een nieuw gevecht met Verstappen. "Het is niet makkelijk om met deze reglementen zoveel performance te vinden als Red Bull, zoveel voordeel te behalen. Op sommige vlakken staan ze wel 30 'punten' voor op ons, dus we hebben werk aan de winkel."

"Maar dat is niet frustrerend", vervolgt hij. "Ik ben blij om weer in de mix te zitten en ik hoop dat er weer een moment komt dat we iets meer op gelijke hoogte zijn, zodat we weer van die goede races als in 2021 kunnen hebben. Om met zijn drieën (met Verstappen en Alonso, red.) in een spannende strijd verwikkeld te zijn, zou echt sick zijn!", sluit hij af met een glimlach.

Ook interessant:

Red Bull-vervanger Perez naar voren geschoven: "Kom er maar in!"

Perez opzichtig steken vallen. Coronel weet wel raad met de situatie als hij een in zijn ogen passende vervanger naar voren schuift: "Kom er maar in!" Hoe denken Dimmers en Mosterdijk erover?

Forbidden

Weddenschappen Lewis Hamilton

Unibet
Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+. Unibet Unibet

Formule 1 GP Canada 2023 RN365 Nieuwsdossier

54 reacties

Viaplay

Unibet
x
Lewis De vurige Red Bull-wens die Hamilton niet hardop uit wil spreken