Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Hamilton lijkt te berusten in dominantie Verstappen

Het lijkt erop dat Lewis Hamilton de spirit weer te pakken heeft nu Mercedes de weg naar boven heeft ingezet. Hij wint nog altijd niet, maar dat lijkt hem minder te deren. Dat blijkt ook uit de lovende woorden die hij overheeft voor bijvoorbeeld Max Verstappen.

Het zijn wel eens andere tijden geweest bij het team van Mercedes. Na de dominante start van het hybride tijdperk is de dominantie van het Duitse team in december 2021 officieel ten einde gekomen na de overwinning van Max Verstappen in Abu Dhabi. Inmiddels lijkt het heetst van de strijd voorbij en kan ook Lewis Hamilton het talent van de tegenpartij niet ontkennen.

Opvallend positief

Na jarenlange dominantie heeft Mercedes in 2022 maar één wedstrijd weten te winnen, namelijk de Grand Prix van Brazilië. Een dubbele podiumplek in Spanje en een podiumplek in Canada dit jaar zijn resultaten waar het team al lang naar op zoek was. Na de introductie van de nieuwe sidepods lijkt de Duitse renstal weer wat snelheid gevonden te hebben. Na het weekend in Canada oogde Lewis al wat relaxter dan voorgaande races. Tijdens de persconferentie was hij ook opvallend positief tegenover zijn concurrentie: "Het is een eer om hier (op het podium) te staan met twee wereldkampioenen", zei hij over Max Verstappen en Fernando Alonso. "Ik ben erg blij om als derde te eindigen en erbij te staan."

"We gaan de goede kant op"

De zevenvoudig wereldkampioen had sowieso een goed weekend, ondanks dat het niet het sterkste circuit voor Mercedes is: "Ik denk dat we langzaam vooruitgang boeken. De Astons hebben dit weekend een stapje vooruit gezet met de updates, maar wij werken eraan om er nog een paar updates bij te krijgen. Maar om deze consistentie te hebben en hier op het podium te staan in Montreal, dank aan iedereen hier!" Het lijkt er dus op dat de potentie voor de toekomst de Brit weer wat hoop geeft. Hij is realistisch en optimistisch tegelijk: "We moeten nog veel werk verzetten om de auto achter wat meer downforce en efficiëntie te geven, maar zoals ik al zei, we gaan stapje voor stapje vooruit en ik denk dat we er op een bepaald moment zullen komen. Max (Verstappen) was een beetje ver weg, maar ik denk dat we vandaag al iets dichter bij elkaar zaten, dus we gaan de goede kant op."

Viaplay
x
Trucje Verstappen verklaart opzienbarend Red Bull-trucje