Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Hamilton looft Mercedes: "Het voelde alsof we vochten voor het podium!"

Lewis Hamilton heeft momenteel geen auto waarmee hij een Formule 1-Grand Prix kan winnen, maar toch staat zijn team er minder slecht voor in het kampioenschap dan verwacht. Na zijn vierde plek in Australië is de vicewereldkampioen tevreden met de prestaties van zijn team.

Lewis Hamilton werd achter teamgenoot George Russell vierde tijdens de Grand Prix van Australië. Het duo profiteerde van de uitvalbeurten van Max Verstappen en Carlos Sainz. Hamilton is dan ook in zijn nopjes met het resultaat. "Het is een geweldig resultaat voor ons als team, heel positief. Op vrijdag zaten we 1,2 seconde van de pace en zag het er niet best uit. Tijdens het weekend hebben we goed werk verricht en kwalificeerden we op de derde startrij." Tijdens de race ging het nog beter, al waren de Ferrari's en Red Bull realistisch gezien nog steeds te snel. "Toen had ik een geweldige start en lag ik opeens derde! Het was prachtig om voor een podium te vechten, of tenminste, zo voelde het op dat moment. We konden de pace van de Red Bulls uiteindelijk niet bijhouden."

Maximaliseren

Al met al, naar omstandigheden, een goed resultaat voor Hamilton en zijn team. "We hebben de laatste drie races in ieder geval wel het maximale eruit gehaald. Ik heb het team de vorige race in de steek gelaten, maar om dit resultaat vandaag te halen is geweldig." De titelhoop blijft bij Hamilton, die met twintig races te gaan nog genoeg kansen ziet. Wel snapt hij dat het een lastige klus zal worden. "Ik blijf het liefst optimistisch. Er zijn nog twintig races te gaan. Realistisch gezien ontwikkelen de topteams zich ongeveer even snel, maar het is nog maar de vraag of dat met deze nieuwe auto's ook het geval is." "Ik hoop echt dat we uiteindelijk mee kunnen vechten, maar met elke update die we introduceren, zullen Red Bull en Ferrari waarschijnlijk een vergelijkbare stap zetten. Het wordt niet makkelijk en het gat is op dit moment groot. Er is echter nog een lange weg te gaan."

Viaplay
x
Max Palmer: "Verstappen kon kampioenschap beslissen, maar zette zichzelf buitenspel"