Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
Lewis Hamilton

Hamilton looft sterk Mercedes op Zandvoort: "Wát een verschil met vorig jaar!"

Lewis Hamilton eindigde op de derde plaats in de tweede vrije training voor de Grand Prix van Nederland. De Brit is tevreden en denkt dat een goed resultaat mogelijk moet zijn.

Hamilton FP2 Zandvoort
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © XPBimages

Mercedes kende een sterke vrijdag op Zandvoort. George Russell was de snelste in de representatieve tweede vrije training, terwijl Lewis Hamilton op een tiende achterstand derde werd. De zevenvoudig wereldkampioen is dan ook tevreden, vooral omdat Mercedes nu constant om de bovenste plaatsen lijkt te vechten. 

"Het ging oké", vertelt Hamilton tegenover F1TV. "Ik vond het geen slechte start van het weekend en het was een groot verschil ten opzichte van vorig jaar. De auto komt meer tot leven en we doen vooraan mee! We begrijpen de auto zoveel beter en het helpt om op de juiste manier te beginnen en alleen tweaks toe te hoeven passen. Het maakt ons werk leuker."

Zoals altijd zijn er wel verbeterpunten, ziet Hamilton. "Ik haalde niet alles uit mijn korte run. Er is zeker nog een stap mogelijk, maar ik moet gewoon aan de setup werken. Verder was het prima, al zag ik er niet per se heel snel uit in de longrun. Ik denk echter dat de setup voor de korte run mijn longrun in de weg zat. Ik weet niet of we kunnen winnen, maar we staan zeker in de top vijf."

Ook interessant:

Als Max Verstappen of één van je andere gekozen favoriete coureurs de GP van Azerbeidzjan wint, keert Unibet maar liefst 50 keer jouw inzet uit.

Voorwaarden van toepassing, alleen geldig voor nieuwe spelers van 24 jaar en ouder. Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+.

Win 50 keer jouw inzet!

Praat mee!

Viaplay
x
Max Red Bull past opnieuw auto Verstappen aan